Κοινωνία

Κέρκυρα: Ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη στην Κασσιόπη

Τέλος, φαίνεται πως μπαίνει στην παραχώρηση της έκτασης των 490 στρεμμάτων στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της αμερικανικής εταιρείας NCH Capital, η οποία θα καταβάλει 10 εκατ. ευρώ, δηλαδή την πρώτη δόση από το συνολικό τίμημα 23 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ αναμένεται να γίνει σήμερα.

Η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης έχει ξεκινήσει από το 2012 και τον Ιανουάριο του 2013 κατακυρώθηκε στην NCH Capital. Ο διαγωνισμός παραχώρησης της έκτασης για 99 χρόνια απασχόλησε επανειλημμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το πλάνο της προέβλεπε επενδύσεις 77 εκατ. ευρώ για ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, πολυτελών κατοικιών και για μαρίνα. Εν προκειμένω αφορούσε τη δημιουργία παραθεριστικού χωριού που θα περιελάμβανε ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 180 κλινών, 84 τουριστικές κατοικίες και μαρίνα δυναμικότητας 57 σκαφών.

Από τα 490 στρέμματα της έκτασης με ακτογραμμή 725 μέτρων, το 50% καλύπτεται από δασική έκταση ενώ υπάρχει ο υγρότοπος της Βρωμολίμνης. Η συνολική δόμηση θα είναι περίπου 35.800 τμ, με σημαντικά χαμηλότερη κάλυψη στο 7% της έκτασης της οποίας το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης, άνω του 60%, θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων των δασικών τμημάτων και του υγροβιότοπου.

Ο τρόπος ανάπτυξης του υπόλοιπου ακινήτου προβλέπει την απόδοση του 50% της προς αξιοποίηση έκτασης σε κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι θα κατασκευαστούν, και στη συνέχεια θα συντηρούνται από τον επενδυτή με δικά του έξοδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...