Αρχείο

Η Τουρκία επανέρχεται και απειλεί ακόμα πιο ηχηρά για την έκδοση στην χώρα των Τούρκων αξιωματικών – Έρχεται επεισόδιο στο Αιγαίο

Η τουρκική κυβέρνηση επικρίνει έντονα την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης σχετικά με την απόφαση του εφετείου να απορρίψει το αίτημα έκδοσης πέντε Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα , επαναλαμβάνοντας το αίτημα της  για την έκδοση συνολικά και των οκτώ αξιωματικών.

«Έχουμε δυσκολία στην κατανόηση της άρνησης της έκδοσης των  πέντε φυγόδικων στη χώρα μας, ενώ η έκδοση των άλλων τριών στρατιωτικών έχει εγκριθεί», αναφέρει ο Hüseyin Müftüoğlu, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών σε δήλωσή του .

Επαναλαμβάνοντας την απαίτηση της Τουρκίας για την έκδοση όλων των στρατιωτικών στην Τουρκία, ο Müftüoğlu υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την συνεχιζόμενη νομική διαδικασία.

Ως γνωστό το  ελληνικό εφετείο απέρριψε την  απόφαση της έκδοσης στην Τουρκία των  δύο τελευταίων από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς  που κατέφυγαν στη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

esrahocayazi-765x510

Πηγές στην τουρκική κυβέρνηση και στο Σαράι του Ερντογάν αναφέρουν την αναμενόμενη ηχηρότατη παρέμβαση του Τούρκου προέδρου για το  θέμα αυτό, ο οποίος θα κατηγορήσει  ευθέως την χώρα μας  για υπόθαλψη πραξικοπηματιών.

Επίσης,  έγκυροι  αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι νέο-οθωμανοί θα «χρησιμοποιήσουν» την απόφαση της μη έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών για να συντηρήσουν το εχθρικό κλίμα κατά της Ελλάδος, το οποίο ενορχηστρώνει  ο ίδιος ο Ερντογάν.

Πιθανότατα  δε να διεξάγουν μέσα στο χειμώνα πολεμικό επεισόδιο σε κάποιο σημείο του Αιγαίου , μετά τις προκλητικές και ανιστόρητες απαιτήσεις  τους περί υπάρξεως  18 τουρκικών νησιών που ευρίσκονται υπό ελληνική κατοχή.

Από το 2015 με άρθρο μας με τίτλο (Οι Τούρκοι «εξαφανίζουν» Καστελόριζο απαιτώντας ΑΟΖ έως την Κρήτη και την Κύπρο) , είχαμε επισημάνει ότι οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας , του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων , διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα το οποίο διαθέτει και χάρτη  .

Τι αιτιάσεις αυτές τις έχουν ενδύσει  μάλιστα  με τον μανδύα των « δίκαιων» νομικών διεκδικήσεων απαιτώντας νομική λύση , χωρίς να μας πουν από ποιο ακριβώς δικαστήριο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το Καστελόριζο « εξαφανίζεται» ως δια μαγείας από την περιοχή,  και απλά για την Τουρκία» δεν υπάρχει», διότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα τα σχέδια τους.

Ότι κάνουν οι Τούρκοι θα το κάνουν αιφνιδιαστικά και δεν θα έχει σχέση με το περιστατικό στα Ίμια, αναφέρουν πηγές και ενδεχομένως να έχει και σχέση με την ταυτόχρονη είσοδο χιλιάδων μεταναστών στην χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...