Κόσμος

Η Μπάνα έφυγε από το Χαλέπι -Η 7χρονη που έγραφε στο Twitter για την κόλαση των αμάχων (βίντεο)


Η μικρή Μπάνα Αλαμπέντ, το κοριτσάκι που συγκλόνιζε περιγράφοντας στο Twitter την κόλαση που ζούσαν οι άμαχοι στο Χαλέπι, κατάφερε τελικά να φύγει από εκεί.

Η 7χρονη, που κάποιοι την έχουν χαρακτηρίσει την Αννα Φρανκ της εποχής μας, για την καταγραφή των δεινών που ζούσαν οι κάτοικοι της πόλης της Συρίας, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που απομακρύνθηκαν από το Χαλέπι.

Η Μπάνα, μαζί με τη μητέρα της Φατιμάχ, δημοσίευε στο Twitter φωτογραφίες και βίντεο από την τραγική καθημερινότητα που ζούσαν, με τους ακολούθους τους να ξεπερνούν τους 330.000.

«Αυτή την εβδομάδα η Μπάνα Αλαμπέντ διασώθηκε από το Χαλέπι με την οικογένειά της. Τους καλωσορίζουμε θερμά», έγραψε στο Twitter μία τουρκική ΜΚΟ, δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία στην οποία η μικρή χαμογελά, δίπλα σε έναν εθελοντή.


«Λυπάμαι, γιατί άφησα τη χώρα μου. Αφησα την ψυχή μου εκεί... Δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί γιατί υπάρχουν πολλές βόμβες, καθόλου καθαρό νερό, ούτε φάρμακα», είπε η μητέρα του κοριτσιού, προσθέτοντας ότι για να εγκαταλείψουν το Χαλέπι έμειναν σχεδόν 24 ώρες σε ένα λεωφορείο, χωρίς φαγητό και νερό. «Ημασταν σαν φυλακισμένοι, όμηροι. Αλλά τελικά φτάσαμε εδώ και ευχαριστούμε τον Θεό», πρόσθεσε.

«Εγώ και η Μπάνα θέλουμε να πούμε στον κόσμο πόσο τα παιδιά και όλος ο κόσμος υποφέρουν στο ανατολικό Χαλέπι από τις βόμβες. Δεν υπάρχει ζωή εκεί. Δημιουργήσαμε τον λογαριασμό μας στο Twitter για να πούμε στον κόσμο τι συμβαίνει εκεί. Χαιρόμαστε γιατί η φωνή μας έφτασε σε όλο τον κόσμο και είμαστε ελεύθεροι», είπε ακόμη η Φατιμάχ Αλαμπέντ, έχοντας στην αγκαλιά της την Μπάνα.

«Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Δεν θέλουμε να είμαστε πρόσφυγες σε άλλη χώρα. Θέλω ένα καλό μέλλον για τα παιδιά μου», τόνισε ακόμη η μητέρα της επτάχρονης, που έχει άλλα δύο παιδιά.

https://embed.theguardian.com/embed/video/world/video/2016/dec/19/i-left-my-soul-in-aleppo-mother-of-tweeter-bana-speaks-out-after-evacuation-video

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...