Πολιτική

Εντατικές διαβουλεύσεις για λύση στην Πειραιώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Συνεχείς ζυμώσεις με ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχικών συναντήσεων τραπεζικών στελεχών στη Φραγκφούρτη, όπου και η έδρα του SSM, προκειμένου να υπάρξει άρση του αδιεξόδου για την εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται συνάντηση του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, προέδρου της τράπεζας, με στελέχη του SSM, την ώρα που, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των δεδομένων, το ΤΧΣ ασκεί πιέσεις, ώστε να υπάρξει άρση του αδιεξόδου τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

Επιπλέον, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάβασης στη Φρανκφούρτη και του Γιώργου Μιχελή, προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σε κάθε περίπτωση πιθανολογείται μία νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας ώστε να εκτονωθεί η κρίση, με πιθανότερη ημέρα διεξαγωγης την Τετάρτη.

Η ελπίδα είναι ότι οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα οδηγήσουν σε άρση του διοικητικού αδιεξόδου για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα.

Πηγές από το ΤΧΣ ανέφεραν πως η πρωτοβουλία των κινήσεων παραμένει στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ. Χατζηνικολάου, για τον χρόνο σύγκλησης του Δ.Σ., καθώς η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζεται.

Στο μεταξύ ενεργή φαίνεται ότι παραμένει η υποψηφιότητα του κυρίου Χρήστου Παπαδόπουλου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος απέστειλε χθες, Πέμπτη, δύο επιστολές η μία από αυτές απευθύνεται στην κυρία Ντανιέλ Νουΐ, την πρόεδρο του SSM και κοινοποιείται στον πρόεδρο της ΕΚΤ, τον διοικητή της ΤτΕ, τον πρόεδρο του ΤΧΣ και τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...