Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονίζει η κατάθεση μάρτυρα για την επίθεση στο Πέραμα

Η σειρά του μέλους του ΚΚΕ, Σταύρος Λευκοδημήτρης, ήρθε σήμερα προκειμένου να καταθέσει στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σχετικά με την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Είναι ο πέμπτος μάρτυρας που εξετάζεται για την υπόθεση και αναφέρεται σε ενιαία και συντεταγμένη επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής, τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013, κάνοντας λόγο για "τάγμα εφόδου" και τονίζοντας πως βγήκαν συντεταγμένα από τα στενά και “μας κύκλωσαν σαν τόξο και μας εγκλώβισαν”. Σύμφωνα με τον κ. Λευκοδημήτρη μάλιστα υπάρχουν ομοιότητες στην επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΜΕ, στην μοιραία επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα και σε αυτήν σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, καθώς και στις τρεις: “Είναι νύχτα, είναι μαυροφορεμένοι, συστήνονται και δρουν γρήγορα”. Ο μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως το μένος των δραστών ήταν τέτοιο που φοβήθηκε για τη ζωή του.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε και αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση του πρόεδρου του συνδικάτου μετάλλου αναφέροντας πως είδε τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη γεμάτο αίματα από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί: “Νόμιζα πως είχε σκοτωθεί. Τον κρατούσε και τον έσερνε ο Βαξεβάνης (μάρτυρας στην υπόθεση που έχει καταθέσει) και πίστεψα πως είναι νεκρός. Τα'χασα, τρομοκρατήθηκα”. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως “από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα”, ενώ τόνισε πως η επίθεση κράτησε μόνο λίγα λεπτά.

Επιπλέον εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής γνώριζε για την επίθεση αναφέροντας: “Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην γνώριζε. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πανταζής (σ.σ. κατηγορούμενος-πυρηνάρχης Περάματος ) και ο κάθε Πανταζής να πάρει το μπουκάλι από εδώ και να το πάει εκεί αν δεν το ξέρει ο αρχηγός”.

Παράλληλα, ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής υπενθύμισε δημόσιες δηλώσεις της κατηγορουμένης βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, σχετικά με την στήριξη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής “στα παιδιά με τα μαύρα”, του αρχηγού της οργάνωσης κατηγορούμενου Νίκου Μιχαλολιάκου που είχε χρησιμοποιήσει την φράση του Γκαίμπελς “θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει”, του κατηγορούμενου βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη όπου είχε χαρακτηρίσει τον Χίτλερ “κοινωνικό αναμορφωτή της φυλής” , ενώ αναφέρθηκε και στην περίφημη φράση “είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...