Κόσμος

Αφού κατανίκησαν όλους τους τζιχαντιστές (!) Τούρκοι και FSA τώρα στρέφονται κατά Σύρων Κούρδων αποκλειστικά

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και  μονάδες του αποκαλούμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) πραγματοποιούν μεγάλης έκτασης  μαζική επίθεση στην περιοχή  Afrin στη βόρεια Συρία, με στόχο την "εξαφάνιση" των Κούρδων.

Η Afrin είναι ένα από τα τέσσερα καντόνια της Rojava, μίας αυτόνομης κουρδικής περιοχής που δημιουργήθηκε στη Συρία. Η περιοχή αυτή τη στιγμή ελέγχεται από το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΑΜ τα χωριά  που βρίσκονται  μεταξύ Αλ-Μπαμπ και Ιεράπολης , δέχθηκαν μια τρομερή από άποψη πυρός,  εξουθενωτική επίθεση από την  τουρκική Αεροπορία και τους μαχητές  του FSA, με τη χρήση βαρέων όπλων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός στην Afrin χρησιμοποιεί βαρέα οβιδοβόλα ενώ οι μονάδες της FSA εκτοξεύουν πυρά με όλμους και πυραύλους Κατιούσα .

turkey-artillery-border

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι μονάδες της Τουρκίας και του  FSA έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στο κουρδικό καντόνι. Χθες,  έξι όλμοι  εκτοξεύθηκαν στα χωριά Kitne και Afrin», αναφέρει το πρακτορείο  Σπούτνικ.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός και οι Τούρκοι έχουν αναλάβει τον έλεγχο του δρομολογίου  μεταξύ αλ-Μπαμπ, και Χαλέπι και παρά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών οι τοπικές δυνάμεις κράτησαν σταθερά τις θέσεις τους.

Κύριος στόχος των Τούρκων όμως είναι οι Κούρδοι και αποκλειστικά αυτοί.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο στόχος της επιχείρησης είναι να εκκαθαριστεί η  περιοχή από τους  τρομοκράτες  και τις κουρδικές δυνάμεις και να δημιουργηθεί  μια ζώνη ασφαλείας, η οποία θα διαφυλάττει ότι οι Κούρδοι δεν πρόκειται να ενωθούν σε καμία των περιπτώσεων.  

Από την μία μεριά όμως έχουμε ΗΠΑ-Ισραήλ που επιδιώκουν την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν στο οποίο αντιτίθενται σφόδρα Τουρκία –Ιράν και Ρωσία.

Στέλεχος μάλιστα του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, δήλωσε ότι οι τρεις χώρες (Ιράν, Τουρκία και Συρία) συμφώνησαν για την πλήρη αποφυγή δημιουργίας  κουρδικών καντονιών από τις ΗΠΑ στην Β.Συρία  και για αυτό θα κάνουν τα πάντα.

Τούρκοι ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι «περιφερειακές χώρες» ( σαν την Τουρκία) θα πρέπει να παρέμβουν σταματώντας την δημιουργία αυτών των καντονιών », αποσαφηνίζοντας την όλη κατάσταση .

Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν, ανακοίνωσαν ότι είναι «ενωμένες»  ενάντια στις χερσαίες δυνάμεις των  ΗΠΑ στο βόρειο τμήμα της Συρίας , οι οποίες μαζί με τους Κούρδους του PYD σχεδιάζουν τα αποκαλούμενα καντόνια, χωρίζοντας το συριακό έδαφος .

Αυτό το  "σκηνικό"  όπως αναφέρουν έγκυροι αμυντικοί αναλυτές αποτελεί την ¨μαγιά" για πιθανή ανάφλεξη με παγκόσμιες ανεξέλεγκτες διαστάσεις . 

Ο Σουλτάνος Ερντογάν , πέρα και πάνω από όλα  θέλει να «ξεπαστρέψει» τους Κούρδους πρώτα στην Συρία ( τους θεωρεί λίαν επικίνδυνους)  και μετά τους Κούρδους εντός χώρας με μαζικές εκτοπίσεις λόγω στρατιωτικών εκκαθαριστικών επιχειρήσεων, με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις εντός Τουρκίας .

0f37a1894fb3434a9c5e296a375c72e7_18

Οι πρόσφατες  απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και  η κάκιστη για το μέγεθος της επιχείρησης  διοικητική μέριμνα των τουρκικών δυνάμεων, θα  επηρεάσει τις επιχειρήσεις και θα έχουμε  εκατόμβη θυμάτων από πλευρά Τούρκων , οι οποίοι μπήκαν στο «στόμα του λύκου οικειοθελώς», με στόχο να ικανοποιήσουν τα σχέδια του Τούρκου προέδρου.

Το άλλο πιο σοβαρό θέμα για τους νεο-οθωμανούς είναι ότι τα  βάζουν  με Εβραίους και Αμερικανούς ταυτόχρονα, και αυτό δεν είναι καθόλου στα υπέρ τους .

https://youtu.be/lFblxhToRVg?t=1

https://youtu.be/41VyB8fFDxY?t=16

 

https://youtu.be/z0rJQEFPjPw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...