Κόσμος

Ανακαλύφθηκε μεσαιωνικό δαχτυλίδι στο δάσος του Σέργουντ που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Ρομπέν των Δασών

Το δάσος του Sherwood είναι γνωστό για το θρύλο του Ρομπέν των Δασών . Του ανθρώπου που λήστευε πλούσιους για να δώσει τα χρήματα στους φτωχούς.

robin-hood-1024

Μύθος ή πραγματικότητα;

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ένας ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών βρήκε στο χώμα χρησιμοποιώντας ανιχνευτή μετάλλων ένα μεσαιωνικό δαχτυλίδι, το οποίο χρονολογείται στον 14ο αιώνα, το οποίο θα μπορούσε να αξίζει μέχρι και £ 70.000 ($ 87.000).

Ο 34χρονος απέκτησε αυτό το χόμπι εδώ και 18 μήνες και ενώ περίμενε ότι θα έβρισκε νομίσματα ή σκουπίδια παραθεριστών. Αλλά σκάβοντας στο χώμα είδε μια λάμψη χρυσού, και μετά τον καθαρισμό του από τις βρομιές, αποκάλυψε ένα περίτεχνο κόσμημα, που φαίνεται να κοσμείται με ένα πολύτιμο ζαφείρι.

Το εύρημα είναι σήμερα σε μια φάση δοκιμών στο Βρετανικό Μουσείο, προκειμένου να μπορέσει να αναγνωριστεί επισήμως ως θησαυρός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...