Αρχείο

Τουρκικό λουτρό αίματος στην Al-Bab: 2 Leopard-2A4 ανατινάχτηκαν και 14 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί - Όταν το ρωσικό άρμα μάχης Τ-90 έβγαινε άτρωτο... (εικόνες, βίντεο)


Toυ Βασίλη Καπούλα

To ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και εικόνες από την καταστροφή τουρκικών αρμάτων μάχης Leo-2A4  όπως είχαμε προαναγγείλει και στο άρθρο μας EKTAKTO: Οι πρώτες απώλειες τουρκικών Leopard-2A4 στην Al-Bab – Ρέει ποτάμι το τουρκικό αίμα – Οι ΗΠΑ δίνουν MANPADS στους Κούρδους της Συρίας- Βαλτώνει η Άγκυρα!

Η καταστροφή των αρμάτων μάχης έγινε από Αμερικανικούς αντιμαρματικούς πυραύλους BGM-71 TOW που η ίδια μαζί με το Κατάρ και τη Σ.Αραβία τους προμήθευσε...Θεία δίκη...

Μάλιστα το ISIS σημειώνει πως καταστράφηκαν δύο Leo-2A4  και ένα Μ60Τ κοντά στο χωριό Zurzur ανατολικά της Al-Bab.

Mετά τις 15 προσβολές τουρκικών αρμάτων μάχης M60T Sabra η Τουρκία μετράει πλέον και τις πρώτες απώλειες τουρκικών αρμάτων μάχης leopard-2A4.

Σα να μην έφθανε αυτό, βομβιστής αυτοκτονίας της ISIS με VBIED έπληξε συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στο χωριό Azraq, δυτικά της Αl-Bab.

14 Τούρκοι σκοτώθηκαν ενώ υπάρχουν 4 τραυματίες και 3 οχήματα καταστράφηκαν.

Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε Kilis και Γκαζιαντέπ.

Το BGM-71 TOW έχει βάρος κεφαλής μεταξύ 5,9 κιλών, συνολικό βάρος 22κιλά, μήκος 1,51μ, ταχύτητα πτήσης 278μ/δ, καθοδήγηση ενσύρματη, δυνατότητα διάτρησης 900mm μετά από ERA.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε τι είχε συμβεί με τα αντίστοιχα ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Bίντεο-σοκ: Ρωσικό άρμα μάχης Τ-90 «καταπίνει» αντιαρματικό πύραυλο TOW 2Α – Ανήμπορη η Δύση να αποκρούσει το αρματικό δυναμικό της Ρωσίας σε ενδεχόμενη σύγκρουση – Που ελπίζει η Ευρώπη

Το ρωσικό άρμα κτυπήθηκε μεν από αντιαρματικό πύραυλο τελευταίας τεχνολογίας αλλά εξακολουθούσε να κινείται πιστοποιώντας την ισχυρότατη θωράκιση του και την απίστευτη ‘’λειτουργικότητα του‘‘ σε ένα αστικό περιβάλλον που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για άρματα μάχης.

 

https://twitter.com/1097_zizo/status/808052492630192128

https://twitter.com/RamiAILoIah/status/808363826412404737

 

Δείτε και τα ρωσικά Τ-90.

https://www.youtube.com/watch?v=aOjK9xJlZHE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...