Κόσμος

Εκτόξευσε αντι-δορυφορικό πύραυλο "Nudol" ο Πούτιν δείχνοντας ότι μπορεί να «τυφλώσει» ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο

Όπως αναφέρθηκε από ρωσική ιστοσελίδα οι ρωσικές διαστημικές δυνάμεις εκτόξευσαν πύραυλο που έχει ως κύρια αποστολή την καταστροφή δορυφόρων στο διάστημα,

Πρόκειται για πύραυλο τύπου  «Nudol ο οποίος αποτελεί ένα τρομερό «αντι-δορυφορικό  όπλο», το οποίο θα αλλάξει τον ρου της στρατιωτικής ιστορίας και εισάγει νέου επιπέδου εξοπλισμό  στην αναμέτρηση των δύο υπερδυνάμεων.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από το κοσμοδρόμιο του  Πλεσέτσκ και παρακολουθήθηκε καθ όλη την διάρκεια της πτήσεως του πυραύλου από  την αμερικανική υπηρεσία διαστημικής άμυνας HORAD  .

Σύμφωνα με  στοιχεία πρόκειται για την  πέμπτη εκτόξευση του πυραυλικού συστήματος  "Nudol», και την  τρίτη επιτυχημένη.

Μέχρι τώρα υπήρξε μία  αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων πυραύλου  "Nudol" στις 22η Απριλίου 2015, ενώ η πρώτη εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 12 του Αύγ, 2014.

dn-3-test-contrails

Άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το υπερόπλο της Μόσχας με το οποίο η ρωσική ανώτατη στρατιωτική διοίκηση δύναται να «τυφλώσει» όλο το δυτικό ημισφαίριο καθώς και τις ΗΠΑ-ΕΕ,  δεν αναφέρθηκαν , σημειώνει η ιστοσελίδα , λόγω απορρήτου .

Το ρωσικό «αντι-δορυφορικό όπλο», προορίζεται να  αντιμετωπίσει τα διαστημικά  συστήματα των ΗΠΑ που  παρακολουθούν τις ρωσικές επικοινωνίες.

Σύμφωνα με ανοικτές πηγές ( OSINT), το πυραυλικό σύστημα πιθανότατα θα αντικαταστήσει το αντιαεροπορικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη Μόσχα με την κωδική ονομασία  A-135 «Amur».

Το σύστημα αυτό έχει ως στόχο να αποκρούσει μια ενδεχόμενη περιορισμένου τύπου πυρηνική επίθεση στην Μόσχα και στην κεντρική της βιομηχανική περιοχή.

1773939_original

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με  δεδομένα, οι  Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν οπλικά συστήματα  που μπορούν να καταρρίψουν αντικείμενα που είναι σε τροχιά γύρω από την Γη.

Αυτά  είναι οι πύραυλοι  SM-3 που χρησιμοποιούνται στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η γενικότερη αποστολή νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη και ειδικά στην Ολλανδία με παρτίδα 1600 αρμάτων μάχης έχει προσανατολίσει την Μόσχα σε μια φρενήρη  κούρσα εξοπλισμών ως "απάντηση" στο ΝΑΤΟ.

Το σίγουρο είναι ότι τα οπλικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί από τις δύο υπερδυνάμεις είναι ικανά να καταστρέψουν το πλανήτη μας ...πολλές φορές. 

 

https://youtu.be/UBeSn0lGa6g?t=2

 

https://youtu.be/fY6UGP2PM-k?t=5

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ