Αρχείο

Η εμμονή του Ερντογάν με το τζαμί και το ύπουλο τουρκικό σχέδιο χρηματοδότησης Ιμάμηδων και Τζαμιών απειλούν τα Βαλκάνια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το πρόσφατο  ύποπτο άρθρο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolou, το οποίο πρώτοι παρουσιάσαμε με τίτλο (Τουρκική εφημερίδα ρίχνει «λάδι στην φωτιά» στην εθνικιστική ρητορική Ερντογάν) και η ωμή παρέμβαση του Τούρκου για θέματα Ε.Ε. Ömer Çelik, για την ανέγερση του πρώτου τζαμιού στην Αθήνα,  αποτέλεσε «μοχλό» τεράστιας  πίεσης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναγκάστηκε να επέμβει με τα ΜΑΤ για να ικανοποιήσει τις αξιώσεις της «άλλης πλευράς».

Στην ουσία πρόκειται για μία ωμή, κατάφωρη και προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους όπως η Ελλάδα , η οποία αποκάλυψε το γενικότερο νέο-οθωμανικό σχέδιο Ερντογάν για «άλωση» των Βαλκανίων μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας .  

Πρόκειται για ένα σχέδιο άκρως ύποπτο το οποίο  υλοποιείται με πιστό χρονοδιάγραμμα εδώ και δύο-τρία χρόνια ,  με άμεσο στόχο όλους τους μουσουλμάνους που υπάρχουν και διαβιούν σε όλες τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου.   Μέσω αυτών  θα επιχειρηθεί  η επιστροφή των Τούρκων στα μέρη μας.

Ξεκινώντας από την ΠΓΔΜ , τονίζεται σε χθεσινό  δημοσίευμα  ότι μετά από 104 χρόνια άνοιξε τις πύλες του το Χαϊντάρ Καντί  Τζαμί στην Μπίτολα η οποία κατείχε δεσπόζουσα  θέση κατά την Οθωμανική περίοδο, με χρήματα της τουρκικής Γενική Διεύθυνσης Waqf, αναφέρει Πρακτορείο Anadolu (AA).

Ο αναπληρωτής / Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Veysi Kaynak, στην ομιλία του κατά την τελετή , δήλωσε: «Ενώ ο κόσμος τυλίχθηκε στις φλόγες ενός σεχταριστικού  πολέμου  , την μετανάστευση, την πείνα και την φτώχεια, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί  «νησίδα της γαλήνης και ο θάλαμος ασφαλείας μαζί με σας , αφού παρέμεινε αντάξια των προκατόχων της».

Το άνοιγμα του ιστορικού τεμένους στη Μπίτολα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αναπληρωτή / Πρωθυπουργού  της Τουρκίας Veysi Kaynak, τον αναπληρωτή / Πρωθυπουργού  της ΠΓΔΜ , του προέδρου της Ισλαμικής Κοινότητας της χώρας  Σουλεϊμάν Ρετζέπι και του  γενικού  διευθυντή του τουρκικού ισλαμικού οργανισμού  "Waqf",  Adnan Ertem.

645x400-belarus-mosque-rebuilt-from-scratch-by-turkey-to-be-opened-by-erdogan-1478090792246

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός τόνισε την ιδιαίτερη αίσθηση της τουρκικής θρησκευτικής επίδρασης στα Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι το οθωμανικό κράτος είχε στα Βαλκάνια μια έντονη παρουσία  550 χρόνων από τα συνολικά 600 χρόνια της διοίκησής του.

Ο Καϊνάκ είπε ακόμη ότι «τα Βαλκάνια επί οθωμανικής αυτοκρατορίας αποτελούσαν παράδειγμα προς μίμηση  για όλον τον σημερινό  κόσμο».

«Η αυτοκρατορία του Οσμάν που κατείχε τρεις ηπείρους και κυριάρχησε  για 600 χρόνια, είχε συμπεριλάβει ανθρώπους όλων των εθνών, των φυλών, γλωσσών και θρησκειών, καμία χώρα δεν είχε ιμπεριαλιστικές ή αποικιοκρατικές επιδιώξεις , καθώς  καμία χώρα δεν διέπραξε γενοκτονία», δήλωσε ο Καϊνάκ .

Προφανώς όμως επειδή όλες αυτές τις «εργασίες» τις είχαν αναλάβει εργολαβικά οι Οθωμανοί Τούρκοι .

Οι δηλώσεις ενός Τούρκου πολιτικού περί ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της βαλκανικής επί οθωμανικής αυτοκρατορίας αποτελούν όνειδος για την ανθρωπότητα ειδικά στην αιματοβαμμένη ιστορία των Βαλκανίων.   

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό , η γενική τουρκική  διεύθυνση "Waqf" στην ΠΓΔΜ θα  υλοποιήσει  την διανομή τροφίμων χωρίς διακρίσεις , και θα κατασκευάσει  το καλύτερο νοσοκομείο για  ασθενείς στην χώρα, ενώ  θα παρέχει  υποτροφίες σε εκατοντάδες φοιτητές της χώρας .  

Στο τέλος της ομιλίας του ο ίδιος, απαίτησε ως «αντάλλαγμα»  την επαναλειτουργία των τζαμιών του Αλή Πασά στην Οχρίδα, του Ισά Μπέυ  και Γιαχούα  Μπέη στα Σκόπια, του τζαμιού  Χαγί  Μαχμούντ στη Μπίτολα, ζητώντας από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ  την δυνατότητα  αποκατάστασης των μνημείων αυτών με τουρκική συνδρομή .

Στην Βουλγαρία ετοιμάζεται  στη  πόλη Kardzhali ( αυτή που δήλωσε ο Ερντογάν ότι είναι τουρκική), και η οποία  φιλοξενεί μια μεγάλη  τουρκική μειονότητα , ενός  τεραστίου διαστάσεων τζαμιού  αξίας € 6.000.000  που θα είναι σε θέση να χωρέσει 1.500 άτομα.

Το τζαμί στη συνοικία Vazrozhdentsi του Kardzhali θα είναι το πιο ακριβό δημόσιο κτίριο στην περιοχή, τονίζει η βουλγαρική εφημερίδα  Trud.

Το  νέο «σούπερ-τζαμί», για το οποίο η Τουρκία δωρίζει όχι μόνο τα χρήματα, αλλά και τον σχεδιασμό, θα είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο στην πόλη του Kardzhali.

Στην Αλβανία ετοιμάζεται επίσης μεγάλων διαστάσεων μουσουλμανικό τέμενος με τουρκικά χρήματα , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων  τζαμί στην Αλβανική πρωτεύουσα τα Τίρανα, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια και σε αυτό θα προσεύχονται  συνολικά 4.500 άνθρωποι ταυτόχρονα .

Πίσω από την ανέγερση του Τζαμιού είναι το τουρκικό ίδρυμα  Diyanet (TDV), που λειτουργεί υπό την τουρκική διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet).

Η κατασκευή του τζαμιού  10.000 τετραγωνικών μέτρων  εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2015, με τη συμμετοχή του  ίδιοι του Τούρκου Προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν .

Σχεδόν το 60 τοις εκατό και πάνω από 2,8 εκατομμύρια του πληθυσμού της Αλβανίας είναι μουσουλμάνοι είτε σουνίτες είτε Μπεκτακτσήδες( αίρεση του Ισλάμ).

Πριν μερικούς μήνες πάλι,  εγκαινιάστηκε με τουρκική χρηματοδότηση  το ιστορικό Τζαμί Φερχάτ Πασά στην Βοσνία .

Η τελετή είχε λάβει χώρα παρουσία του τότε πρωθυπουργού Νταβούτογλου στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μπάνια Λούκα.

Το τζαμί θεωρείται ένα πολιτιστικό σύμβολο της χώρας, αλλά υπέστη εκτεταμένες ζημιές από δυναμίτη Μάιο του 1993 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, ανέφερε το δημοσίευμα.

Στην Ρουμανία η Τουρκία  χρηματοδότησε την ανέγερση μεγα-τζαμιού  στο Βουκουρέστι πυροδοτώντας ένταση με την ρουμανική ορθόδοξη εκκλησία.

Στην συνέχεια εκατοντάδες Ρουμάνοι διαδήλωσαν στο Βουκουρέστι ενάντια στον προτεινόμενο τζαμί, προκαλώντας ένταση με την κυβέρνηση.  

Η ρουμανική κυβέρνηση είχε παραχωρήσει  έκταση 11.000 τμ. δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο «Romexpo» η οποία έχει αγοραία αξία  3.900.000 ευρώ  στον Μουφτή της ρουμανικής μουσουλμανικής κοινότητας, Μουράτ  Γιουσούφ.

thumbs_b_c_b6a4f7a889843d9448b4b9587f13f6bc

 «Η κατασκευή αυτού του τζαμιού είναι μια πολιτική απόφαση μεταξύ της Ρουμανίας και της τουρκικής κυβέρνησης», ανέφεραν έγκυρες  ρουμανικές πληροφορίες.   

Οι Ρουμάνοι υποστηρίζουν  ότι το τζαμί έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για τους Ρουμάνους  μουσουλμάνους, αλλά και για τα εκατομμύρια των μεταναστών που θα έρθουν στη χώρα.

Στην Σερβία επίσης πριν τρία χρόνια η Άγκυρα είχε βοηθήσει οικονομικά  την επαναλειτουργία και την συντήρηση των λίγων  εναπομεινάντων οθωμανικών μνημείων , τα οποία σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο  δεν αφανίστηκαν από τον  εθνικιστικό παροξυσμό του Βελιγραδίου.

Η τουρκική πρεσβεία στη Σερβία έχει αναλάβει το έργο της συνεχούς  χρηματοδότησης και της αποκατάστασης της  οθωμανικής κληρονομιάς της χώρας. Μιλάμε περίπου  για περίπου 60 Τζαμιά.

Σε όλες τις χώρες δηλαδή  έχουν βάλει το «χεράκι τους οι Τούρκοι «διεισδύοντας» στο εσωτερικών των χωρών και μέσω της θρησκείας θα προσπαθήσουν να αλώσουν τις φτωχές οικονομικά χώρες.

Πρώτος ο  γνωστός Ιμάμης  Γκιουλέν εφάρμοζε το σχέδιο αυτό από κοινού με τον Ερντογάν , αλλά ο ίδιος «θεωρήθηκε  πολύ κοντά με τις ΗΠΑ» με αποτέλεσμα να ξεσπάσει διαμάχη και να θελήσει ο Τούρκος πρόεδρος να γίνει ο νέος «Σουλτάνος» των Βαλκανίων.   

Η  Τουρκία κατέκτησε τα Βαλκάνια πριν από πέντε αιώνες. Τώρα η τουρκική εξουσία πραγματοποιεί την ίδια «επίθεση» με «φιλικότερα μέσα».

Ήδη  τουρκικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει στην Βοσνία και στην πρώην οθωμανική πόλη του Σεράγεβο,  προσελκύοντας  τα τελευταία χρόνια, την εισροή χιλιάδων Τούρκων φοιτητών σε μια κυρίως μουσουλμανική χώρα, που εξακολουθεί να παραπαίει από έναν βάναυσο εθνοτικό πόλεμο, που έλαβε χώρα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η Τουρκική «πολιτιστική και θρησκευτική επίθεση» έχει επεκταθεί σε όλα τα Βαλκάνια, ακόμα και στην Κροατία και την Σερβία, όπου ως επί το πλείστον οι χριστιανοί κάτοικοι θυμούνται την ακραία συμπεριφορά των Σουλτάνων  από την Κωνσταντινούπολη  ως βάναυσοι κατακτητές, και όχι ως απελευθερωτές.

Η Άγκυρα  πραγματοποιεί μια επιδέξια διπλωματική πολιτική μεσολαβώντας μεταξύ πρώην εχθρών στα Βαλκάνια, επιθυμώντας διακαώς να εμφανιστεί ως ο κυρίαρχος «άρχοντας» της περιοχής.

Και αυτή ακριβώς η αυξανόμενη παρουσία έχει δώσει στην  Τουρκία ένα διευρυμένο πεδίο επιρροής της στην Ευρώπη, σε μια εποχή όπου οι προοπτικές της χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνονται εξαιρετικά  αμφίβολες.

«Οι Τούρκοι ηγέτες εργάζονται σε μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία, με ήπια μέσα », δήλωσε ο Αμίρ Zukic,  επικεφαλής του γραφείου του Σεράγεβο του  το τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, το οποίο έχει επεκταθεί κατά τους τελευταίους μήνες. «Η  χώρα αυτή είναι  μια πρώην περιφερειακή δύναμη, και τώρα προσπαθεί να επαναφέρει την αναβίωση της παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ