Αρχείο

Από το «πάτο» της θάλασσας ο Πούτιν απειλεί στην Α. Μεσόγειο - Εντοπίστηκε νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ενώ δρουν συνολικά 4 υποβρύχια!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το ΝΑΤΟ εντόπισε την παρουσία του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσεως Antey με πυρηνικούς πυραύλους στην Μεσόγειο.

Ο ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο θάλασσα περιλαμβάνει , μεταξύ των γνωστών πολεμικών πλοίων που τρομάζουν και μόνο με την όψη τους πλέον και  το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Κ-119 «Voronezh», σχέδιο  949A, οπλισμένο με πυραύλους cruise με πυρηνικές κεφαλές , και τους υπερηχητικούς πυραύλους P-700 "Granit".

Την είδηση μετέφερε η γνωστή ιστοσελίδα Defensenews.com επικαλούμενη μια πηγή thw κοντά στις δομές διοίκησης του ΝΑΤΟ.

«Ακριβώς το γεγονός αυτό , της παρουσίας δηλαδή ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να αποδειχθεί πολύ σπάνια, αλλά πολύ πιθανό να υποθέσουμε ότι αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου διαφύλαξης του αεροπλανοφόρου « Kuznetsov », αναφέρει νατοϊκός  αξιωματούχος.

Το ρωσικό θαλάσσιο «τέρας» με το όνομα «Voronezh» έχει σχεδιαστεί, πρώτα και κύρια, για την καταπολέμηση πολεμικών  πλοίων επιφανείας, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων.

Ωστόσο, η τροποποιημένη έκδοση του πυραυλικού συστήματος P-700 Granit που διαθέτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστρέψει στόχους στο έδαφος .

Ειδικότερα, την 17η Οκτωβρίου 2016 στο έδαφος της ρωσικής περιοχής  Novaya Zemlya πραγματοποιήθηκε άσκηση με εκτόξευση  πυραύλων αυτού του τύπου   από το υποβρύχιο «Κ-410 "Σμολένσκ"», με απόλυτη επιτυχία.

Συνολικά, σύμφωνα με διάφορες πηγές, ως μέρος του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο δρουν  τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί  τύποι  υποβρυχίων.

cf0de7a706e3b4cfbad9c940a48320ef

Σε χθεσινό άρθρο μας με τίτλο («Κόκκινος συναγερμός στο ΝΑΤΟ» – Αναζητά τρία ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια στις ακτές της Σκωτίας), αναφέραμε ότι πολεμικά πλοία και ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη της βορειοατλαντικής συμμαχίας αναζητούν εναγωνίως  τρία  ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια στα βόρεια των  ακτών  της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο , παραμονεύουν υπάρχουν τρία ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσεως  «Akula» ( κωδικός ΝΑΤΟ) έξω από την Σκωτία με «θανάσιμο οπλοστάσιο», προκαλώντας κόκκινο συναγερμό στο ΝΑΤΟ .

Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν αυτά τα πλοία να κινούνται για την Μεσόγειο τότε θα έχουμε την μεγαλύτερη συγκέντρωση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων της Ρωσίας από την εποχή της Αικατερίνης της Μεγάλης στην Μεσόγειο . 

Προφανώς ο Πούτιν φοβάται «προβοκάτσια» από την νέα τάξη πραγμάτων η οποία χάνει το παιχνίδι και ενδεχομένως να γίνει πολύ επικίνδυνη.

https://youtu.be/XhCGtc4kWDQ?t=893

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ