Αρχείο

EKTAKTO: Kατέπεσε ρωσικό μαχητικό MiG-29K που είχε απονηωθεί από το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" - Σώος ο πιλότος - Επιβεβαιώνει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (upd) (βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Ανανέωση 19.10 Επιβεβαίωσε πριν λίγο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας την είδηση που πρώτοι στην Ελλάδα σας μεταφέραμε λέγοντας πως "κατά την διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων ως αποτέλεσμα τεχνικής βλάβης υπήρχε ατύχημα με ένα MiG-29K. Ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του και δυνάμεις έρευνας και διάσωσης τον περισυνέλεξαν. Η υγεία του είναι πολύ καλή και είναι έτοιμος ξανά για επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κανονικά από τη Μεσόγειο όπως είχαν σχεδιαστεί". 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aρχική είδηση 18.14 Ρωσικό μαχητικό MiG-29K που είχε απονηωθεί από το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" κατέπεσε και συνετρίβη στη Μεσόγειο. Tα συντρίμμια του εντοπίστηκαν πριν λίγο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο πιλότος έχει διασωθεί καθώς χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του και περισυνελέγη από ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.

Το ρωσικό Ναυτικό εξέδωσε διαταγή να απέχουν όλα τα πλοία 5 νμ μακριά από το σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη στις 14.30Z με ένα διθέσιο Fulcrum.

Το ατύχημα έγινε αμέσως μετά την απονήωση από το αεροπλανοφόρο κοντά στις ακτές της Συρίας,

Τρια MiG-29 είχαν απονηωθεί από το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και πετούσαν με κατεύθυνση την Ινλίμπ.

Το ένα εμφάνισε μηχανικά προβλήματα και επέστρεφε προς το αεροπλανοφόρο.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε...

Το ατύχημα συνέβη τη στιγμή που νατοϊκά πλοία και αεροσκάφη παρακολουθούσαν τις επιχειρήσεις του ρωσικού αεροπλανοφόρου.

Δείτε το βίντεο με το μαχητικό λίγο πριν την συντριβή του σε περιπολία πάνω από την Ινλίμπ.

https://www.youtube.com/watch?v=zpnxJmYnFsQhttps://twitter.com/miladvisor/status/797903851827232768

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...