Εθνικά θέματα

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», με το Μέγαρο Μαξίμου να έχει υψηλές προσδοκίες για ένα ακόμα πιο σαφές μήνυμα στήριξης για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στην ομιλία του θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.

Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο πρόκειται να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία, αφού περάσουν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του με Τσίπρα και Παυλόπουλο, η ελληνική κυβέρνηση «πάγωσε» με την τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα, που θύμισε... Μέρκελ: «Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα». Ηχηρό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τα εθνικά θέματα.

Με τον ίδιο τρόπο που εδώ και 6 χρόνια αντιμετωπίζει την Ελλάδα η κυρία Μέρκελ, ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε τη συμπράστασή του στον ελληνικό λαό, χωρίς όμως να κομίζει κάτι συγκεκριμένο ως λύση για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τα μνημόνια. Αντιθέτως, άφησε να εννοηθεί ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα.

https://www.youtube.com/watch?v=gnnO4TeJG-4#action=share

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...