Πολιτική

Πυρά Σακοράφα κατά της νέας κυβέρνησης: «Οι νέοι υπουργοί είναι εντεταλμένα όργανα της τρόικας»

Σφοδρή κριτική άσκησε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1.

Χαρακτήρισε διεκπεραιωτικά όργανα εντεταλμένα από την τρόικα τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης σημειώνοντας πως έπαψαν να είναι κυβέρνηση από τη στιγμή που υπέγραψαν 7.500 σελίδες μνημονίου και παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας για 99 χρόνια.

Συνέχισε λέγοντας πως και αυτός ο ανασχηματισμός και όποιος γίνει στο μέλλον θα υπηρετεί αυτές τις πολιτικές που δεν είναι υπέρ της Ελλάδας».

Πρόσθεσε πως «έχει θέμα να γίνονται υπουργοί άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που δεν έχουν κολλήσει ποτέ ένα ένσημο, που είναι πάρα πολύ νέοι στην ηλικία τους και βρίσκονται σε ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι σε συνεννόηση και συνεργάζεται με την τρόικα».
Ερωτηθείσα για τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους αυτό το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στην Αθήνα ως σωματείο με νομική υπόσταση είπε πως κανείς δεν ήθελε να ακουστούν τα πορίσματα της Επιτροπής που εξήχθησαν από έγκριτους επιστήμονες γι’ αυτό η Επιτροπή δεν θα πρέπει να σωπάσει.

«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την Επιτροπή γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει λογιστικός έλεγχος του χρέους. Η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της και δεν θα πάψει ποτέ να ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συνέβη και διανύουμε τον έκτο χρόνο της μνημονιακής καταστροφής» τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...