Κόσμος

Ο Αμπντεσλάμ είχε έρθει στην Ελλάδα για να μεταφέρει οδικώς τρομοκράτες στο Βέλγιο

Σύμφωνα με το βελγικό ιδιωτικό δίκτυο VTM ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός συλληφθείς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, είχε μεταφέρει προσωπικά συνολικά δέκα τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο Βέλγιο.

Από αυτούς οι έξι ενεπλάκησαν στα χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα και οι υπόλοιποι τέσσερις στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο.

Οι τρομοκράτες εκμεταλλεύτηκαν το κύμα των προσφύγων για να έρθουν στην Ευρώπη μέσω της λεγόμενης «βαλκανικής οδού» και ο Σαλά Αμπντεσλάμ μετέβη οδικώς σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Γερμανία για να τους μεταφέρει στο Βέλγιο.

Τις πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιώσει -τουλάχιστον προς το παρόν- οι βελγικές αρχές.

Ο μοναδικός επιζών από τους τζιχαντιστές που έσπειραν τον τρόμο στο Παρίσι συνελήφθη στη βελγική πρωτεύουσα στις 18 Μαρτίου. Κρατείται σε γαλλικές φυλακές και αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές.

Πηγή: LAPROVINCE.BE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...