Πολιτική

Ούτε για αστείο δεν ολοκληρώνεται το Brexit σε δύο χρόνια, λέει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Την εκτίμηση ότι η Ε.Ε. και η Βρετανία θα πρέπει να καταλήξουν σε ενδιάμεση συμφωνία για το Brexit έκανε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι, μιλώντας στο Sky News.

Ο Ιρλανδός πολιτικός είπε ότι είναι «αδύνατον» να υπάρξει μια πλήρης συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. μέσα στα δύο χρόνια που προβλέπει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και ότι δεν πρόκειται να είναι επαρκή ούτε καν τα τρία χρόνια που χρειάστηκαν στη Γροιλανδία για να αποχωρήσει από την Ένωση.

Ως εκ τούτου, απηχώντας απόψεις και ορισμένων αξιωματούχων της Ε.Ε., ο Κένι εκτίμησε ότι η μόνη λογική λύση -δεδομένου ότι και η κυβέρνηση της Βρετανίας ως ώρας δεν διαθέτει ένα συνεκτικό σχέδιο για το Brexit- θα ήταν να υπάρξει μια ενδιάμεση μεταβατική συμφωνία, μέχρις ότου λυθούν όλα τα προβλήματα που η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε. προκαλεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...