Κόσμος

Θλιβερές εικόνες στο Χαλέπι: Βγάζουν τα μωρά απ' τις θερμοκοιτίδες μετά από βομβαρδισμό (εικόνες, βίντεο)


Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι εικόνες από παιδιατρικό νοσοκομείο στο Χαλέπι, το οποίο χτυπήθηκε από βόμβα.

Γιατροί και νοσηλεύτριες βγάζουν τα νεογνά από τις θερμοκοιτίδες για να τα μεταφέρουν σε πιο ασφαλή μέρη, ενώ όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύει ο Independent κάποια από τα νεογνά βρίσκονται στο πάτωμα, τυλιγμένα σε μια κουβέρτα, με το προσωπικό να δίνει μάχη για να τα κρατήσει στη ζωή. 

Το Χαλέπι τις τελευταίες ώρες δέχεται τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς των τελευταίων δύο ετών. Μεταξύ των στόχων και δύο νοσοκομεία στη συνοικία των ανταρτών.

Στο ένα νοσοκομείο σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο ασθενείς και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριχναν χθες βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά εναντίον 18 συνοικιών στη συνοικία των ανταρτών με τους τελευταίους να «απαντούν» με 15 ρουκέτες προς την πλευρά της πόλης που κυριαρχούν οι καθεστωτικές δυνάμεις, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια.

http://players.brightcove.net/624246174001/82f79524-152c-485f-bcb0-09197a216c87_default/index.html?videoId=5217374482001

Από την Τρίτη που επαναλαμβάνονται οι βομβαρδισμοί τουλάχιστον 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ επί τέσσερις μήνες δεν έχει φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους αμάχους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις «θέλουν να συνδυάσουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τον λιμό για να κάνουν τους αντάρτες να παραδοθούν», εκτιμά ο Τομά Πιερέ, ειδικός για τη Συρία και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...