Επιστήμη

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών «πατεντάρισαν» το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Μια μεγάλη επιστημονική επιτυχία έχει άρωμα... Πάτρας. Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο που φιλοδοξεί να θεραπεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή.

Τις κλινικές δοκιμές έχει αναλάβει στην Αυστραλία η διεθνής αναγνωρισμένη ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.
Η διάθεση του εμβολίου που λειτουργεί θεραπευτικά εκτιμάται πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου.

Σε πρόσφατη ομιλία του σε Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Καθηγητής Χημείας, Γιάννης Ματσούκας, αναφέρθηκε στην πρόοδο της έρευνας, για την σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία διεξάγεται από χρόνια με την ερευνητική του ομάδα.

Στην έρευνα συμμετέχουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα, από Ελλάδα και εξωτερικό, και ιδιωτικοί φορείς.

Ο κ. Ματσούκας ανακοίνωσε ότι η πολυετής προκλινική δοκιμασία δραστικής ύλης σε πειραματόζωα, περατώθηκε με επιτυχία. Το επόμενο βήμα της έρευνας είναι η κλινική δοκιμή, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2016 σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αυστραλία, με την υποστήριξη μεγάλης Ελληνικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας. Η δραστική ύλη, η μέθοδος σύνθεσης, και τα αποτελέσματα προστατεύονται από διεθνείς πατέντες.

Ο κ. Ματσούκας δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πρόοδο της πολυετούς έρευνάς του και των συνεργατών του. Η κλινική δοκιμή σύνθεσης από την έρευνα της ομάδας του, ήταν πάντα για εκείνον ένας στόχος ζωής. Ο κ. Ματσούκας είναι αισιόδοξος ότι και οι κλινικές δοκιμές, που απαιτούν αρκετά χρόνια, θα είναι επιτυχείς!

http://aorata-gegonota.blogspot.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...