Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύναμη ταχείας αντίδρασης ετοιμάζουν οι χώρες του CSTO - Κίνηση ματ του Β.Πούτιν με το αντι-ΝΑΤΟ (βίντεο)

Αξιωματούχοι των έξι χωρών που απαρτίζουν τον συνασπισμό των χώρων του οργανισμού συλλογικής ασφάλειας (CSTO) ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους που αφορούν στην άμεση ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας των ΕΔ των χωρών μελών, καθώς και στην ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας, ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Λευκορωσίας.

Στις 16-17 Νοεμβρίου στον Μινσκ πραγματοποιήθηκε διεθνές στρατιωτικό και επιστημονικό συνέδριο, αφιερωμένο στα ζητήματα της διαχείρισης των πολυεθνικών στρατιωτικών δυνάμεων ταχείας αντίδρασης του συνασπισμού  CSTO.

«Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν μια σειρά προτάσεων  οι οποίες αντικατοπτρίζουν την ιστάμενη κατάσταση στην Α.Ευρώπη. Η εφαρμογή των σχεδίων αυτών  θα ενισχύσει την αμυντική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων των κρατών μελών και θα βελτιώσει το σύστημα  συλλογικής ασφάλειας CSTO», ανέφερε το Λευκορωσικό υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η στρατιωτική-πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης είναι όλο και πιο τεταμένη, και υπάρχουν πολλές αντίρροπες δυνάμεις και  αρνητικές τάσεις στον τομέα της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας. Αυτοί οι παράγοντες και κάποιοι άλλοι προκαθορίζουν την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι απόψεις και προσεγγίσεις της νυν οργάνωση της διαχείρισης της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του συνασπισμού CSTO», ανέφερε το υπουργείο.

Ο νέος σχεδιασμός έγινε κιόλας πράξη με την συγκρότηση ρωσο-αρμενικής στρατιωτικής δυνάμεως η οποία θα διαφυλάττει τα σύνορα τόσο της Ρωσίας στην περιοχή όσο και αυτά της Αρμενίας, με υπογραφή Πούτιν .

Η συσπείρωση πολλών χωρών στην «μητέρα Ρωσία» είναι γεγονός και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του αριθμού των δυνάμεων της περιοχής της πρώην ΕΣΣΔ, σε σχέση με την πολυπληθή  παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Όσο για την κυοφορούμενη φιλία Πούτιν –Τραμπ και το ΝΑΤΟ, μόλις σήμερα ο ίδιος ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι στηρίζει τις κινήσεις της συμμαχίας στην Ευρώπη.  

Ο οργανισμός χωρών μελών  CSTO, περιλαμβάνει  την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία, και το Τατζικιστάν, όλα του πρώην σοβιετικά κράτη.

Ιδρύθηκε  το 1992, λίγο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με στόχο να διευκολυνθεί η συνεργασία και η ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. Η Σερβία και το Αφγανιστάν έχουν καθεστώς παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργανισμοί  CSTO.

https://www.youtube.com/watch?v=MXU7XbqUMBg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...