Κόσμος

Γαλλία: Οι εργαζόμενες γυναίκες σταματάνε τη δουλειά και κατεβαίνουν στους δρόμους

Κάλεσμα της φεμινιστικής ιστοσελίδας "Les Glorieuses"

Διαδηλώσουν στους δρόμους με αίτημα τις ίσες οικονομικές απολαβές με τους άνδρες

Μόλις το ρολόι δείξει σήμερα 16:34 μ.μ και επτά δευτερόλεπτα (ώρα Γαλλίας) οι Γαλλίδες εργαζόμενες θα κλείσουν τους υπολογιστές, θα βάλουν κάτω τα μολύβια και θα αποχωρήσουν από το γραφείο τους για να ξεχυθούν στους δρόμους, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της φεμινιστικής ιστοσελίδας "Les Glorieuses".

Το κάλεσμα της φεμινιστικής οργάνωσης μέσω των social media, γίνεται με αφορμή τις οικονομικές ανισότητες που αφορούν τις Γαλλίδες εργαζόμενες (και όχι μόνο).

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι γυναίκες που εργάζονται στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ αμείβονται μέσο όρο, κατά 15,5% λιγότερο απ' ότι οι άρρενες συνάδελφοί τους.

Η οργάνωση αυτή που καλεί τις Γαλλίδες εργαζόμενες να ξεσηκωθούν ζητώντας ίση μεταχείριση σε ότι αφορά τις οικονομικές τους απολαβές, δεν είναι πολιτικό κίνημα, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα.

To tweet των "Glorieuses" ανέβηκε στο Διαδίκτυο πριν από 15 μέρες και, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Le Parisien", η πρωτοβουλία αυτή έχει τις "ευλογίες" της Γαλλίδας υπουργού για τα Δικαιώματα της γυναικών, Λοράνς, Ροσινιόλ.

Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, τη Λυών και τη Νάντη αναμένονται κινητοποιήσεις με άφθονο άρωμα γυναίκας.

Η εμπνεύστρια του φεμινιστικού site "Les Glorieuses", είναι η Ρεμπέκα, Αμσελέν, μία 28χρονη φοιτήτρια Οικονομικών.

Η Ρεμπέκα, όπως η ίδια λέει, μιμήθηκε το αντίστοιχο κίνημα διαμαρτυρίας των γυναικών στην Ισλανδία, το επονομαζόμενο "La Toile", το οποίο, στις 24 Οκτωβρίου, κατάφερε να βγάλει στους δρόμους το 90% των γυναικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...