Αρχείο

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Το Καλίνινγκραντ αποτελεί την πιο επικίνδυνη «στρατιωτική απειλή» για το ΝΑΤΟ (Βίντεο)

Σύμφωνα με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, η  Ρωσία έχει ήδη μετατρέψει το  Καλίνινγκραντ σε μια   περιοχή (A2 / AD) (περιοχή άρνησης πρόσβασης αεροσκαφών αλλά  και πολεμικών πλοίων», προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα στο κέντρο αποφάσεων της συμμαχίας.

Αυτό έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις Βρυξέλλες  και συναγερμό στους επιτελείς της συμμαχίας για τις προθέσεις της Ρωσίας.

Η στενή λωρίδα γης με την ονομασία  Καλίνινγκραντ έχει μετατραπεί σταδιακά από την Μόσχα σε «φρούριο» ικανό να παραλύσει όλες τις στρατιωτικές συμμαχικές πράξεις και  αμυντικές κινήσεις στη βορειοανατολική περιοχή της Ευρώπης, αναφέρουν στελέχη  και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Αυτό θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα της Μόσχας στην βόρεια Ευρώπη ενώ απειλεί ανοικτά τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

«Η κατάσταση στην περιοχή της Βαλτικής αλλάζει επειδή οι Ρώσοι διεξάγουν  στρατιωτικές κινήσεις τεράστιας κλίμακας με νέους τύπους εκσυγχρονισμένων δυνάμεων  με σχετικά σύγχρονο και αποτελεσματικό οπλισμό για μάχες , και μια κεντρική διοίκηση που ασκεί αποτελεσματικά τον επιχειρησιακό έλεγχο», δήλωσε ο Daivis Petraitis, αναπληρωτής διευθυντής  διεθνών σχέσεων του υπουργείου άμυνας της Λιθουανίας.

«Σε  πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα ισχυρό φρούριο [Καλίνινγκραντ]  στη μέση της περιοχής μας, το οποίο θα αποτελεί  μια πολύ ισχυρή στρατιωτική συνιστώσα, που θα μπορούσε να προβάλει ισχύ από οποιαδήποτε κατεύθυνση», κατέληξε ο ίδιος.

Από ότι φαίνεται το  Καλίνινγκραντ ήδη έχει εισέλθει στο στόχαστρο των ΗΠΑ και της συμμαχίας , και το μόνο που αναμένεται είναι η πολιτική του νέου Αμερικανού προέδρου στο θέμα αυτό.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Το ΝΑΤΟ εναντίον του Καλίνινγκραντ επιδιώκει τον αποκλεισμό και την προσάρτηση του από την Γερμανία), είχαμε αναφέρει ότι οι ρωσικές υπηρεσίες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Καλλίνγκραντ, τονίζοντας ότι είναι μια περιοχή η οποία θα τους απασχολήσει λίαν συντόμως λόγω της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βαλτική.

Η κύρια αποστολή των νατοϊκών αξιωματούχων είναι να εμποδίσουν πάση θυσία τους ρωσικούς πυραύλους να φτάσουν στην Βαλτική Θάλασσα , και να «αλώσουν» μέσω  αυτονομιστικής εξέγερσης την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Το επόμενο στάδιο θα είναι η επιστροφή της  στην «αγκαλιά» της Γερμανίας .

Η ρωσική περιοχή είναι φουλ με ρωσικά πυραυλικά συστήματα και άλλα οπλικά συστήματα . Υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενη μετακίνηση και παράκτιων πυραύλων Bastion –P , η δράση των οποίων θα απαγόρευε την διέλευση οποιαδήποτε νατοϊκού πλοίου στην Βαλτική.

Όλα αυτά δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα των δύο υπερδυνάμεων στην περιοχή της Βόρειας και ανατολικής Ευρώπης.

https://youtu.be/edJTTPz1-_w

https://youtu.be/oyV0qHuirXU

https://youtu.be/K47e3zzqgMg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...