Κοινωνία

Άρχισε η δίκη Κορκονέα στο Εφετείο για το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Στο Μικτό Ορκτό Εφετείο Λαμίας, μετά από πολλαπλές αναβολές, άρχισε σήμερα Τετάρτη -και διακόπηκε σχεδόν αμέσως για τις 30 Νοεμβρίου- η κατ΄ έφεση δίκη του κ. Επαμεινώνδα Κορκονέα (δεξιά στη φωτογραφία), που έχει πρωτόδικα καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την οποία είχε εκτελέσει ενώ ήταν αστυνομικός, το Δεκέμβρη του 2008.

Λεπτομερέστερα, η μεταφορά του κατάδικου στη Λαμία από τις φυλακές Δομοκού, καθώς και η έναρξη της δίκης, έγιναν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης, επειδή έλειπαν καθοριστικοί μάρτυρες, αλλά το δικαστήριο απλά διέκοψε για 21 μέρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για το φόνο αυτό, τον οποίο ακολούθησαν βιαότατα επεισόδια σε πολλές πόλεις της χώρας. Εξάλλου άλλος αστυνομικος, ο κ. Βασίλης Σαραλιώτης, είχε αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για την ίδια υπόθεση, ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

21a-2-thumb-largekorkoneas

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...