Αρχείο

Ρώσος ΥΠΑΜ σε ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία θα προβεί σε άμεσα αντίποινα στην Βαλτική» - Νέα ένταση επι ευρωπαϊκού εδάφους.

Ρωσική ανάλογη «απάντηση» με τις μετακινήσεις νατοϊκών δυνάμεων στην Βαλτική αναμένεται από το Κρεμλίνο, πυροδοτώντας νέα ένταση επι ευρωπαϊκού εδάφους.

«Η Ρωσία είναι αναγκασμένη να λάβει αμυντικά μέτρα σε σχέση με την  αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της», δήλωσε λιτά ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού κατά τη συνεδρίαση του των επιτελείων  Λευκορωσίας και  Ρωσίας.

Στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου στη Βαρσοβία, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν για την δημιουργία και μετακίνηση δυνάμεων ταχείας αντίδρασης στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, μετακινώντας  τέσσερις πολυεθνικές χερσαίες μονάδες.

«Επιπλέον, το ΝΑΤΟ αποφάσισε  την ενίσχυση της παρουσίας  του στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι δράσεις αυτές της συμμαχίας «εξηγούνται» στους πολίτες ως απάντηση στην υποτιθέμενη απειλή από τη Ρωσία. Ταυτόχρονα, η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει  να πολεμήσει  με οποιαδήποτε από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αφήσει αναπάντητη την αυξημένη στρατιωτική παρουσία στα σύνορά της», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας .

«Στα δυτικά σύνορα μας, οι ΗΠΑ και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ κινούνται  ενεργά με συνεχείς επιθετικές  αναδιατάξεις  των δυνάμεων τους  , δημιουργώντας  νέες βάσεις και αναπτύσσοντας νέες υποδομές . Υπάρχουν συνεχείς προσπάθειες για να επιβάλουν την θέλησή του  ΝΑΤΟ  σε άλλες χώρες μέσω της οικονομικής και πολιτικής δικτατορίας και της στρατιωτικής δύναμης. Όντας ένας πόλεμος «ανοιχτών πληροφοριών», δήλωσε ο Σοιγκού.

«Οι δράσεις αυτές», συνέχισε  ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου άμυνας υπονομεύουν  την στρατηγική σταθερότητα και αναγκάζουν  την Ρωσία να λάβει αντίποινα . Η προσέγγιση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή που οι διεθνείς μηχανισμοί για την επίλυση των κρίσεων, είναι σε αδιέξοδο, και οι εντάσεις είναι πολύ κοντά στα σύνορά μας»,  είπε ο υπουργός.

Το σχέδιο ανάπτυξης και το σενάριο της εντατικοποίησης της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας θα επιφέρει ανάλογες στρατιωτικές κινήσεις με την μετακίνηση αναλόγων δυνάμεων . Το θέμα είναι το που ακριβώς θα σταματήσει αυτή επίδειξης ισχύος και οι πολεμικές προετοιμασίες πριν είναι τελείως αργά .

https://youtu.be/v-MlqzgMuwQ?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ