Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις- Ο Βούλγαρος πρώην ΑΓΕΑ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ενώ παραιτείται ο Μπορίσωφ

Ο Ρούμεν Ράντεφ  που υποστηρίζεται από το  σοσιαλιστικό κόμμα  έχει κερδίσει στην ουσία  τις εκλογές για την θέση του προέδρου της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον ίδιο το Μ.Μπόρισωφ , ο οποίος ανακοίνωσε πριν λίγο ότι αποχωρεί από το αξίωμα του  την επόμενη  εβδομάδα,  αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Ο ίδιος  συνεχάρη  τον Ρούμεν Ράντεφ  για τη νίκη του και τους ψηφοφόρους του για το γεγονός ότι άλλαξε την πολιτική κατάσταση στην χώρα .

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της ήττας της   υποψήφιας του κ. Τσέτσκα Τσάτσεβα ως η μεγάλη χαμένη των προεδρικών εκλογών .

Ο Μπορίσοφ και στο παρελθόν έχει  δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί αν η Τσάτσεβα έχανε   τον πρώτο γύρο των εκλογών, αλλά υπαναχώρησε και είπε ότι θα το πράξει σε περίπτωση απώλειας της θέσης του προέδρου .

Δύο δημοσκοπήσεις έδειξαν τον Ράντεφ να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην ψηφοφορία  που πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή.

photo_verybig_177394

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Alpha Research, ο Ράντεφ έχει συγκεντρώσει περίπου 58,1% των ψήφων.

Η εκλογή του Ράντεφ σημαίνει αυτόματα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Βουλγαρία και την άμεση στροφή στην Ρωσία με ραγδαίες κινήσεις. Η αμερικανική πρεσβεία ευρίσκεται σε συναγερμό για τις τυχόν εξελίξεις στην χώρα. 

Υπενθυμίζουμε ότι στην Βουλγαρία αναμένονται Αμερικανοί επίλεκτοι στρατιώτες και μια διοίκηση του ΝΑΤΟ , στην " προετοιμασία " ενάντια στην Ρωσία.  

Αναλυτές αναφέρουν ότι το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον είναι σε πλήρη αμηχανία για την εξέλιξη σε αυτήν  στην χώρα που αποτελεί το ¨κλειδί" των Βαλκανίων, ενώ όχι σίγουρα τυχαία , μόλις αύριο ξεκινά αμερικανική στρατιωτική άσκηση στην Βοσνία που αποτελεί το έτερο "ευάλωτο σημείο" στα Βαλκάνια, με σενάριο την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην χώρα με  εθνοτικές διαμάχες.  

Η υποψήφια με το κυβερνών κόμμα Τσέτσκα Τσάτσεβα, που διορίστηκε υποψήφια  από τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, πέτυχε ποσοστό  35,3% .

Περίπου 6,6% των ψηφοφόρων έχουν τσεκάρει την επιλογή "Δεν υποστηρίζω κανέναν"  ή την λεγόμενη «ψήφο διαμαρτυρίας».

Η δημοσκοπική εταιρεία  Gallup International προβάλλει  σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα, στο 58,5%, 35,7% και 5,8%, αντίστοιχα.

Άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν δώσει παρόμοια αποτελέσματα, τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τις βουλγαρικές εκλογικές αρχές.

Τα πάντα δείχνουν ότι θα αλλάξουν σε όλη την Ευρώπη και στα Βαλκάνια τα   σχέδια της νέας τάξης  θα αποτύχουν πλήρως.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ