Κόσμος

To Iράν αιχμαλώτισε αμερικανικά και ισραηλινά UAV με ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (βίντεο)


Tο Σώμα Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν αποδέσμευσε σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν αμερικανικά και ισραηλινά UAV τα οποία έχουν αναχαιτιστεί από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Στα υπό επίδειξη αιχμαλωτισμένα drones περιλαμβάνονται τα αμερικανικά General Atomics MQ-1C “Grey Eagle” και AAI RQ-7 Shadow 200 και το ισραηλινό Hermes 450 drones, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ισραηλινό Hermes 450 καταρρίφθηκε το καλοκαίρι του 2014.

Όσο για τα αμερικανικά υποδείγματα άγνωστη είναι ακόμα η αιτία της αναχαίτισης καθώς και το μέρος.
Η πιο πρόσφατη αναφορά κάνει λόγω για την εκτέλεση προειδοποιητικών πυρών κατά UAV από μαχητικό τύπου Su-25 της ιρανικής αεροπορίας στην διάρκεια πτήσης πάνω από το περσικό Κόλπο.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατόπιν βρέθηκε σε ιρανικό εναέριο χώρο όπου και καταρρίφθηκε.
Οι αποκαλύψεις των φωτογραφιών έρχονται μαζί με την παρουσίαση του ιρανικού UCAV τύπου Saeqeh που σημαίνει πύρινη σφαίρα και είναι ικανό να μεταφέρει 4 κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας.

Όπως κάνουν αναφορές των media το υπό παρουσίαση drone είναι αντίγραφο του αμερικανικού RQ-170 που είχε έρθει στα χέρια του Ιράν μετά από την παρεμβολή του από σύστημα EW το 2011 και είχε προσγειωθεί σχεδόν ανέπαφο κάτι που έδωσε νέα ώθηση στην ιρανική τεχνολογία.

https://www.youtube.com/embed/UdVgVa3IGRk

https://www.youtube.com/embed/npeJ2WId5Sc

https://www.youtube.com/embed/sa-QTmjoZtg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...