Κοινωνία

Χρήση της βάσης της Σούδας για κατασκοπεία κατά του ρωσικού Στόλου αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ

Tην χρήση βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ για κατασκοπευτικές ενέργειες εναντίον του ρωσικού Στόλου στην Συρία αναφέρουν σήμερα τα ρωσικά ΜΜΕ με αφορμή την έλευση του νεου Αμερικανού πρεσβευτή

Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Παγιέτ έχει επικεντρωθεί στην ναυτική βάση της Σούδας , υπονοώντας ότι η βάση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως για την «φιλοξενία» μονάδων επιφανείας για την παρακολούθηση του ρωσικού στολίσκου που πλέει πρόσω ολοταχώς για την Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ που απηχούν θέσεις του Κρεμλίνου.

Στην αμερικανική ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου USS Mount Whitney, που είναι αγκυροβολημένη στον Πειραιά έκανε ο Αμερικανός διπλωμάτης στην πραγματικότητα την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρεται το δημοσίευμα.

Ο Παγιέτ ο οποίος ήρθε στην Αθήνα από το Κίεβο, μίλησε όχι μόνο για τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αλλά κυρίως για τη συνεργασία στον τομέα του ναυτικού .

Το αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας, σημείωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής, αφορά την αμερικανική βάση στην Σούδα η οποία είναι μια από τις κύριες βάσεις της αμερικανικής δύναμης στη Μεσόγειο θάλασσα και στο Αιγαίο. Την βάση αυτή επισκέφθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ μόλις λίγες μέρες μετά την άφιξή του στην Ελλάδα.

Ο υπουργός άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, με τη σειρά του, σημείωσε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της συμμαχίας, και θα παραμείνει ένα από τα θεμέλια της σταθερότητας στην περιοχή, που κυριαρχείται από μια σημαντική αστάθεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...