Κόσμος

Τα αερόστρωμνα κατηγορίας "Samum" εκτέλεσαν βολές πυραύλων στην Μαύρη Θάλασσα (βίντεο)


Τα αερόστρωμνα κατηγορίας "Samum" ή Bora-class εκτέλεσαν βολές πυραύλων κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην Μαύρη Θάλασσα στον στόλο της οποία ανήκουν.
Επίσης έγινε βολή με τον κύριο και δευτερεύον οπλισμό των σκαφών στα πλαίσια της επιχειρησιακής αξιολόγησης των ικανοτήτων τους.
Τα σκάφη της κατηγορίας που σχεδιαστικά ανήκουν στον χώρο τόσο των καταμαράν όσο και των αεροστρώμνων είναι ικανά να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες της τάξης των 55 κόμβων ενώ ο οπλισμός τους είναι ιδιαίτερα ισχυρός και αποτελείται από 8 πυραύλους 3M-80E "Moskit" εμβέλειας 250χλμ με ταχύτητα 3μαχ πυροβόλο των 76mm ΑΚ-176 και 2 CIWS AK-630.
Τα χαρακτηριστικά των σκαφών εκτοπίσματος 1.050 τόνων καθώς και η υψηλή ταχύτητα τους τα κάνουν από τους πλέον δύσκολους στόχους ακόμα και να εγκλωβιστούν από τα αντίπαλα ραντάρ.
Σε υπηρεσία βρίσκονται δύο σκάφη τα Bora (615) και Samum (616) .

https://www.youtube.com/embed/tZGz2RX_Jw0

https://www.youtube.com/embed/xrTx9L2EeMw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...