Αρχείο

Σχέσεις κράτους εκκλησίας: Ετοιμάζουν αλλαγή στο σύνταγμα με την είσοδο του μουσουλμανισμού ως ημι-επικρατούσα θρησκεία του ελληνικού κράτους

Η κυβέρνηση με την εκκίνηση της συζήτησης για την αναθεώρηση του συντάγματος, σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου,  θα ανοίξει νέα «μέτωπα» με την κοινωνία και κυρίως με την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία.

Για το λόγο αυτόν  συγκροτούνται  δύο ανεξάρτητες  επιτροπές ειδικών εμπειρογνωμόνων για την μελέτη  των αλλαγών στον αποκαλούμενο χάρτη του συντάγματος.

Στο κεφάλαιο που θα αφορά τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους αναμένονται και οι εντονότερες «αψιμαχίες» από πλευρά κυβερνήσεως με την επίσημη ελληνική εκκλησία.

Ειδικά μετά το μπαράζ των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κκ Ιερώνυμου κατά του νυν υπουργού παιδείας, και την χθεσινή δήλωση του ιδίου «περί επικείμενης καταστροφής την οποία την αντιμετωπίζουμε τραγουδώντας», όλα πλέον είναι ανοικτά.   

Δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας αναφέρει ότι το κύριο θέμα που θα προκαλέσει ενδεχομένως μετωπική σύγκρουση  κυβέρνησης και εκκλησίας είναι το θέμα της «επικρατούσας» θρησκείας του ελληνικού κράτους στο σύνταγμα.

Η σχετική αλλαγή  που κυοφορείται σύμφωνα με πληροφορίες,  θα αναφέρει  ναι μεν «την ορθοδοξία ως «επικρατούσα θρησκεία» του κράτους, ΑΛΛΑ δεν θα τάσσεται ενάντια στις άλλες θρησκείες».

Η ορθόδοξη εκκλησία όμως ουδέποτε στην μακραίωνη ιστορία της δεν στράφηκε ποτέ ενάντια σε αναγνωρισμένες θρησκείες  , άρα το παιχνίδι παίζεται αλλού . Δηλαδή άλλα διαδίδονται και άλλα επιδιώκει η κυβέρνηση . 

tsipras

Αυτό  που διαφαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα είναι η προσπάθεια αναγνώρισης της μουσουλμανικής κυρίως αλλά και άλλων θρησκειών,  ως "συν-επικρατούσες θρησκείες» εντός του  νυν ελληνικού κράτους.

Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα επιδιώξει όσο «μειλίχια» και "όμορφα" το «σερβίρει» η ίδια στα ΜΜΕ και στην ελληνική κοινωνία.

Για πρώτη φορά μετά την πρώτη ελληνική εθνοσυνέλευση του ελληνικού κράτους εν μέσω του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα , θα προσπαθήσουν "κάποιοι" να τοποθετήσουν « συν-διεκδικήτρια» θρησκεία ή θρησκείες  στο σύνταγμα  που "άρχει" 10 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Η ορθόδοξη  θρησκεία παραμένει επικρατούσα θρησκεία του ελληνικού κράτους φυσικά και σήμερα, και η όποια προσπάθεια θα πέσει σίγουρα  στο κενό.        

Τα στελέχη του πρωθυπουργού και ο ίδιος γνωρίζουν ότι οι κυοφορούμενες αλλαγές στις σχέσεις με την εκκλησία, θα πυροδοτήσουν εντάσεις και λεκτικούς διαξιφισμούς και στο πολιτικό στίβο με τα υπόλοιπα κόμματα.     

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, έχει σκοπό με όλο αυτό το σχέδιο να προωθήσει μια «προοδευτική ατζέντα», όπως την ονομάσουν εν αγνοία όμως των Ελλήνων, για την αλλαγή του θρησκευτικού status quo στην χώρα μας .

Μετά το «φύτεμα» των χιλιάδων μουσουλμάνων  μεταναστών/προσφύγων στην ελληνική κοινωνία ήρθε η ώρα να προσπαθήσουν να αλλάξουν και τον χάρτη του συντάγματος, στο κεφάλαιο «σχέσεις κράτους-εκκλησίας», με την προώθηση των υπολοίπων θρησκειών ως «ημι-επικρατούσες».!!     

Με πληροφορίες της εφημερίδας  Έθνος       

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...