Κόσμος

Στο φως της δημοσιότητας οι επιστολές του Φρ. Μιτεράν στην αγαπημένη του (φωτό)


Στις 26 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Φρανσουά Μιτεράν και η γυναίκα με την οποία ο Γάλλος Πρόεδρος έζησε ένα «παράνομο» έρωτα για 33 ολόκληρα χρόνια, η Αν Πενζό, πρόκειται να δημοσιεύσει ένα βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει την αλληλογραφία τους. Το βιβλίο με τίτλο «Γράμματα στην Άννα» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου και ήδη προκαλεί αντιδράσεις στο γαλλικό κοινό.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 γράμματα τα οποία είχαν ανταλλάξει ο Μιτεράν και η Πενζό όλα τα χρόνια του κρυφού δεσμού τους, ο οποίος ξεκίνησε το 1962. Τότε ο Μιτεράν ήταν 46 ετών και εκείνη μόλις 19. Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, τη Μαζαρέν

Ο δεσμός τους δημοσιοποιήθηκε το 1994 από το περιοδικό Paris Match, όταν δημοσίευσε φωτογραφίες με του Μιτεράν με την κόρη του Μαζαρέν. Η Πενζό, όμως, συνέχισε να παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αν και πολλές φορές δημοσιογράφοι προσπάθησαν να της αποσπάσουν μια συνέντευξη.

Τώρα η Πενζό αποφασίζει να μιλήσει μέσα από αυτές τις επιστολές.
https://twitter.com/MGrossiord/status/783897102908817408

«Μου αρέσει που είμαι μαζί σου» γράφει σε μια από τις επιστολές στις αρχές της σχέσης τους και προσθέτει ότι δεν του αρέσει και πάρα πολύ να συναναστρέφεται με «το πάντοτε άγνωστο κοινό» το οποίο πρέπει να πείθεται «με ομιλίες και ιδέες», κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει «μια παράλογη πράξη, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι μόνον η αγάπη και οι πράξεις είναι οι δυνάμεις για να κατακτήσεις κάτι».

Το 1965 σε μια επιστολή του ο Μιτεράν γράφει ότι αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. «Ξέρεις ότι σε σκέφτομαι και ότι είναι θαυμάσια χρήσιμο που έχω την αγάπη σου Αν;» την ρωτάει.

«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μόνη για χάρη τόσο σημαντικών πραγμάτων» γράφει σε επιστολή του το 1980.

Ενώ το 1995, λίγους μήνες πριν πεθάνει ο Μιτεράν έγραψε στην αγαπημένη του ότι ήταν η μεγαλύτερη τύχη της ζωής του.

Εφέτος συμπληρώνονται και 20 χρόνια από τον θάνατο του πρώην προέδρου αλλά και 5 χρόνια από τον θάνατο της συζύγου του, της Ντανιέλ Μιτεράν.

Η Αν θεωρεί πως μετά από μια ολόκληρη ζωή κρυμμένη στην αφάνεια είναι καιρός να βγει στο φως αυτή η σχέση και να πάρει την θέση της στα βιβλία της ιστορίας. Όπως η ίδια είπε, «αυτό το βιβλίο δεν πρόκειται να πληγώσει κανέναν, πια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...