Πολιτική

Ο Π.Καμμένος με στολή παραλλαγής στο πεδίο βολής... [εικόνες]

Την τελική φάση της άσκησης Παρμενίων στο πεδίο Βολής «ΑΕΤΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο οποίος φορούσε στολή παραλλαγής, την τελική φάση της Τακτικής Ασκησης Παρμενίων 2016 παρακολούθησαν, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ΑΚΑΜ, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Καμμένος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για την πατρίδα μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ, η πατρίδα μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων για τη στήριξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και ζητώ από όλους οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην αποτελούν μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά πεδίο σύμπνοιας και εθνικής ομοψυχίας.

Πρόσθεσε ότι «οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η παρατηρούμενη αστάθεια στο εσωτερικό χωρών αυτής, με κορυφαία περίπτωση την αποτελμάτωση και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, οι κοινωνικοί και πολιτικοί κλυδωνισμοί στην Τουρκία και το προσφυγικό ζήτημα είναι παράγοντες που ενισχύουν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, έχουν όμως διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό τοπίο, με πρόβλεψη για γενικότερη αστάθεια, με παράλληλη έξαρση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, αλλά και εθνοτικές συγκρούσεις, που προαναγγέλλουν ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις και διαμορφώνουν δεδομένα που επηρεάζουν άμεσα, την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και το διεθνές σύστημα ασφαλείας ευρύτερα.»

Εκανε αναφορά και στο πρόσφατο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις Χαν, τονίζοντας, ότι «Όλα αυτά σε συνδυασμό και με μια σειρά γεγονότων, στον περίγυρο της χώρας μας, λειτουργούν ως υπόμνηση, αλλά και ως προειδοποίηση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της γείτονος χώρας, που καταλύουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, αλλά και οι ανιστόρητες θέσεις γειτόνων μας, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από αξιωματούχο των Βρυξελλών, έστω και προσωρινά.»

Τέλος, υπογράμμισε ότι η άσκηση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα του εκπαιδευτικού κύκλου των Ενόπλων Δυνάμεων, έλαβαν δε μέρος μονάδες και σχηματισμοί και των τριών κλάδων καλύπτοντας σχεδόν όλο το Αιγαίο και τον Έβρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...