Κόσμος

Η μεγαλύτερη έκρηξη στην ανθρώπινη ιστορία ήταν η βόμβα Tsar (βίντεο)


Τα πυρηνικά όπλα που έχουμε κατασκευάσει μετά τις πρώτες ατομικές βόμβες είναι πολύ ισχυρά – θα χρησιμοποιήσουμε τη βόμβα της Χιροσίμα ως μονάδα μέτρησης. Η μεγαλύτερη πυρηνική έκρηξη στην ανθρώπινη ιστορία ήταν η βόμβα Tsar που εξερράγη με δύναμη 50 μεγατόνους όσο η δύναμη από 3.333 βόμβες της Χιροσίμα.

Οι Ρώσοι έχουν και μία άλλη βόμβα που έχει την διπλή δύναμη της βόμβας Tsar, 100 μεγατόνων (ή 6666 φορές η δύναμη της βόμβας της Χιροσίμα), αλλά ευτυχώς ποτέ δεν έχει δοκιμαστεί σύμφωνα με τους Ρώσους (η βόμβα δοκιμάστηκε στη Novaya Zemlya στη Βόρεια Ρωσία).

Ακόμα υπάρχει και η βόμβα B83 (η οποία είναι η μεγαλύτερη στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ) που εκρήγνυται με ένα σύννεφο μανιταριού ψηλότερο και από εκεί που πετούν οι εμπορικές αεροπορικές εταιρείες.

Η αληθινή κλίμακα των πυρηνικών όπλων είναι πραγματικά κάτι που ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει. Μάθετε περισσότερα σχετικά σε αυτό το βίντεο το οποίο δείχνει επίσης τι είδους ζημιά θα κάνουν αυτά τα πυρηνικά αν είχαν πέσει στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...