Κόσμος

Η Θάτσερ ψηφίστηκε ως η χειρότερη πρωθυπουργός της Βρετανίας

Η Ένωση Ιστορικών και Συγγραφέων της Βρετανίας πραγματοποίησε έρευνα ανάμεσα στα μέλη της με ερώτημα το ποιος είναι ο χειρότερος Πρωθυπουργός της χώρας κατά τον τελευταίο αιώνα.
Από το 1916 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 19 πολιτικοί από τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, με την τωρινή Πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, να είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Θάτσερ κατέκτησε την πρώτη θέση με 24% και ακολουθείται από τον απερχόμενο Πρωθυπουργό του Brexit, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος συγκέντρωσε την... προτίμηση του 22% των ψηφισάντων.

Τρίτος βγήκε ο Νέβιλ Τσάμπερλεϊν ο οποίος κυβέρνησε μέχρι το 1940, όταν και τον διαδέχθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.

«Κατέστρεψε υπερβολικά πολλά καλά πράγματα στην κοινωνία και δημιούργησε υπερβολικά πολλά κακά», τόνισε μεταξύ άλλων η συγγραφέας Έμμα Ντάργουιν.

Ενώ η Κάθριν Χόκιν είπε: «Μετέτρεψε σε ανάθεμα την ιδέα της κοινωνίας που φροντίζει όλα τα μέλη της και συμφωνεί με την παραδοχή ότι οι άνθρωποι χρειάζονται στήριξη και δεν πρέπει να στιγματίζονται για αυτό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...