Κόσμος

Εντυπωσιακό βίντεο: Αερομαχίες ρωσικών μαχητικών στη στρατόσφαιρα


Σε μία επίδειξη υψηλής στρατιωτικής τεχνολογίας προχώρησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς όπως ανακοίνωσαν πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις υπερηχητικών αναχαιτίσεων στη στρατόσφαιρα, γράφει το rt.com.

«Τα μαχητικά Μιγκ-31 πραγματοποίησαν ασκήσεις αερομαχιών στη στρατόσφαιρα, όπου ένα από τα πληρώματα χρησιμοποιήθηκε ως στόχος» ανακοίνωσε η ρωσική αεροπορία.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε πάνω από την Καμτσάτκα στην ανατολική Ρωσία και σύμφωνα με την ανακοίνωση «η άσκηση επικέντρωσε στην πραγματοποίηση τεχνικών αερομαχίας, επιθετικών και αμυντικών σε ιδιαίτερα μεγάλα ύψη».

Τα αεροπλάνα επίσης πραγματοποίησαν ασκήσεις αποφυγής πυραύλων αλλά και απόκτησης πλεονεκτικής θέσης για επιθέσεις σε υποθετικούς στόχους.

Η μεγάλη πρόκληση των πτήσεων σε τέτοια ύψη, στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι οι συνθήκες της χαμηλής πυκνότητας αέρα. Τα αεροπλάνα πετούν σε ύψος μεγαλύτερο των 10.000 μέτρων από την επιφάνεια ή 32.800 ποδιών, όπου μειώνεται η δυνατότητα της μηχανής και γίνεται πιο δύσκολος ο έλεγχος του αεροσκάφους.

Το Μιγκ 31 είναι ένα υπερηχητικό ρωσικό αεροσκάφος, το πιο γρήγορο αεροσκάφος που είναι σήμερα σε λειτουργία. Η πτήση σε τέτοια ύψη δίνει τη δυνατότητα κατάρριψης εκτός των επίγειων στόχων, αεροσκαφών που πετούν με ταχύτητες πέντε φορές της ταχύτητας του ήχου και δορυφόρων σε υψόμετρα έως και 120 χιλιομέτρων.
https://www.youtube.com/embed/hiXt1cOBDQA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...