Κόσμος

Xαλέπι: o στρατός ανακατέλαβε πλήρως την Τεχνική Σχολή Αεροπορίας και την Σχολή Οπλισμού

CrfXV5gVMAADr_O

Οι Μονάδες του Συριακού Στρατού με εμπροσθοφυλακή τις Δυνάμεις του Τίγρη ανακατέλαβαν ολοσχερώς την Σχολή Οπλισμού στο ΝΔ Χαλέπι μετά από βίαιες συγκρούσεις με τους τρομοκράτες της Jaish Al-Fatah, σκοτώνοντας κια τραυματίζοντας δεκάδες αντιπάλους.

Στη Βάση πυροβολικού στο Ramouseh στο σύμπλεγμα των στρατιωτικών Ακαδημιών ο στρατός πλέον έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μετά από τιτάνιες μάχες που διήρκησαν σχεδόν 1 μήνα  τόσο την Τεχνική Σχολή Αεροπορίας όσο και την Σχολή Οπλισμού και προελαύνει.

Ήδη ανακατέλαβε πάνω από 60%  της  στρατιωτικής βάσης. Υπάρχουν κάποιοι μικροί θήλακες τρομοκρατών στη Σχολή Πυροβολικού.Όπως μεταδίδει το fars o επόμενος στόχος είναι το κεντρικό κτίριο της σχολής πυροβολικού το οποίο αυτή τη στιγμή πλήτεται από στρατό με πυροβολικό και όλμους.

Ο στρατός έχοντας πλέον αυτός την πρωτοβουλία ετοιμάζεται ν΄απωθήσει τους τρομοκράτες πέραν της περιοχής Al-Ramousiyeh και ν΄αποκαταστήσει τις γραμμές ανεφοδιασμού στο Χαλέπι στις δυτ. συνοικίες που ελέγχει ανέφεραν  στρατιωτικές πηγές την Κυριακή.

« O συριακός στρατός  μετά από ώρες non-stop μάχες, ανέκτησε τα περισσότερα από τα κτίρια στο σύμπλεγμα ακαδημιών στη ΝΔ πλευρά της πόλης  του Χαλεπίου και ετοιμάζεται να εισβάλει στα προπύργια της  Jeish al Fatah στο al-Ramousiyeh  » δήλωσαν οι πηγές.Ο στρατός ελέγχει επίσης πάνω από το 60% του μπλοκ 1070 και την περιοχή της Αλ-Hamdaniyeh», δήλωσαν οι πηγές.

Οι τρομοκράτες της  Jeish al-Fatah κυρίως προερχόμενοι από το  al-Turkistani που υποστηρίζεται από την Τουρκία αποσύρθηκαν από τα κτίρια της ακαδημίας Taslih.Με την απελευθέρωση της  Taslih εκ νέου οι γραμμές αναεφοδιασμού τρομοκρατών κόβονται στο al-Ramousiyeh και η πολιορκία τους απολυτοποιείται.fars

Παράλληλα ο στρατός ανέκτησε και το χωριό το χωριό al-Amiriyah και το ύψωμα  al-Jam’iyat στο Ν Χαλέπι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...