Αρχείο

Χοντρό επεισόδιο στη Λέσβο: Μετανάστες ματαίωσαν την υποστολή σημαίας - Κάτοικοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο και κυνηγούσαν μαζί με ΜΑΤ τους αντιεξουσιαστές (βίντεο)

Χοντρό περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας: Πριν μια βδομάδα η καθιερωμένη κάθε Κυριακή με τη δύση του ηλίου υποστολή της σημαίας στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης παρουσία στρατιωτικού αγήματος ματαιώθηκε λόγω της διαδήλωσης εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποστολή ματαιώθηκε όταν η τοπική ηγεσία του Στρατεύματος ενημερώθηκε ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν εγγυόταν για την ασφάλεια του αγήματος λόγω της εν εξελίξει εκείνη την ώρα διαδήλωσης και κρίνοντας από το γεγονός προφανώς της αγριότητας που επεδείκνυε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Το γεγονός έγινε γνωστό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που όλη την περασμένη εβδομάδα, ακόμα και χτες το πρωί, καλούσαν σε συγκέντρωση το απόγευμα στον χώρο του παλιού Λιμεναρχείου προκειμένου η υποστολή να γίνει κανονικά και χωρίς προβλήματα ασφάλειας για το άγημα των στρατιωτών.

Έτσι από νωρίς χτες το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, ενώ και ομάδα αντεξουσιαστών πήρε θέση στην πλατεία Σαπφούς φωνάζοντας συνθήματα.

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής στην Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια της υποστολής της σημαίας από άγημα του Στρατού, ανάμεσα σε ομάδα πολιτών -μέσα στην οποία είχαν παρεισφρήσει και αντιεξουσιαστές με τη συνδρομή μεταναστών.

Τελικά η υποστολή πραγματοποιήθηκε κανονικά με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες να τον τραγουδούν μαζί με τους στρατιώτες, ενώ δυο ομάδες ανδρών των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας κρατώντας μακριά τις δυο πλευρές.

Αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι χρειάστηκε η επέμβαση από διμοιρία των ΜΑΤ για να επιβάλουν την τάξη, αφού πλήθος κάτοικων της Μυτιλήνης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, αποδοκίμασαν έντονα τους αναρχικούς τραγουδώντας όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης συνεπλάκησαν με την ομάδα των «αλληλέγγυων» – μεταναστών που ευτυχώς χάρη στην επέμβαση των ΜΑΤ και ένα δακρυγόνο που ρίχθηκε αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Τελικά τα επεισόδια έληξαν με τους αντεξουσιαστές να διαλύονται «σκορπώντας» στα γύρω στενά, ενώ ομάδα ανδρών των ΜΑΤ τους κυνηγούσε.

https://www.youtube.com/embed/OCtwBI_87sg

https://www.youtube.com/embed/CZYMubPSsHc

https://www.youtube.com/embed/vzJdH5f4_Mk

https://www.youtube.com/embed/w2T8I2gst5g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...