Κοινωνία

Στοπ στην «Καλογρίτσας-Εθνική» – Ακυρώνεται η δημοπράτηση της Πατρών-Πύργου

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται πλέον ο διαγωνισμός για την Πατρών Πύργου, μετά την απόφαση ακύρωσης της 4ης κατά σειρά δημοπρασίας που είχε προγραμματιστεί σήμερα Τρίτη, για το τμήμα Κυλλήνη – Βάρδα (μήκους 9 χλμ. και προϋπολογισμού 70 εκατ ευρώ).
Η εμπλοκή της κατασκευαστικής «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα (σ.σ. ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της περιπέτειας με τις τηλεοπτικές άδειες και όχι μόνον) και στα τρία προηγούμενα στάδια της διαδικασίας, οδήγησε στην απόφαση του υπουργού Υποδομών Χ. Σπίρτζη να ακυρώσει τη σημερινή δημοπρασία, η οποία πάει πίσω χρονικά και τις άλλες τέσσερις που είναι σε εκκρεμότητα.

Το έργο είχε ενταχθεί πριν απο 17 μήνες -τον Μάρτιο του 2015- από τον υπουργό Γ. Σταθάκη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το υπουργείο Υποδομών είχε αναλάβει χωριστά τις δημοπρατήσεις σε οκτώ διαφορετικά τμήματα. Αντιθέτως ο φάκελός του ως μεγάλου έργου (προϋπολογισμός 443 εκατ. ευρώ) είχε υποβληθεί σαν ενιαίο έργο στην ΕΕ από τον κ. Σταθάκη.

«Απαιτούμε καθαρές κουβέντες για το έργο. Είναι ενταγμένο σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο; Έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως μεγάλο έργο; Γιατί αναβλήθηκε ο διαγωνισμός; Ποια είναι τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για το σύνολό του;» αναφέρει σε χθεσινή του δήλωση ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μεταφέροντας τον προβληματισμό που επικρατεί σε Αχαΐα και Ηλεία για την τύχη πλέον του έργου.

Το σύνολο του αθηναϊκού Τύπου θεωρεί πλέον ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνολικά αποστάσεις από τον κ. Καλογρίτσα. Μετά την απόφαση της ΤτΕ να μπλοκάρει νέα δάνεια από την τράπεζα, επισημαίνεται ότι ο «Τοξότης» και το σύνολο των επιχειρήσεων Καλογρίτσα, εμφανίζει μεγάλο οικονομικό άνοιγμα.

πηγή: dete

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...