Κόσμος

Παραγωγικές οι συζητήσεις Ρωσίας - Σ. Αραβίας για το πετρέλαιο

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συζήτησαν τις πιθανές κινήσεις που μπορούν να κάνουν για την εξισορρόπηση της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς, συμπεριλαμβανόμενου κι ενός παγώματος της παραγωγής, σε συνάντησή τους στην Κίνα.

Η συνεργασία μεταξύ των παραγωγών είναι αναγκαία για την προάσπιση της αγοράς, σύμφωνα με τον Σαουδάραβα υπουργό Ενέργειας Khalid Al-Falih, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Alexander Novak κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των G20. H συμφωνία τους για συνεργασία υποδεικνύει τις "άριστες σχέσεις", των δύο χωρών, ανέφερε.

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε τη Δευτέρα μετά από τη συμφωνία του Σαουδάραβα πρίγκηπα Mohammed bin Salman και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin προς συνεργασία για τη σταθεροποίηση των τιμών. Ο Putin είχε, επίσης, αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα πως θα ήθελε ο OPEC και η Ρωσία να φτάσουν σε συμφωνία για το πετρέλαιο.

Μία παρόμοια πρόταση δεν είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Σαουδική Αραβία είχε επιμείνει πως το Ιράν θα έπρεπε να συμφωνήσει σε πλαφόν παραγωγής.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...