Εκκλησία

Ο Κύπρου Χρυσόστομος: «Δεν είναι θέμα της Επιτρόπου πώς θα θρησκεύει ο λαός μας»

Αναταραχή δημιουργήθηκε με την αιχμηρή έκθεση της επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελίζας Σαββίδου για το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή πρωτοβουλία που πήρε δημόσιο νηπιαγωγείο να επισκεφθούν τα παιδιά εκκλησία για προσκύνημα ιερών λειψάνων.

Στην έκθεση που ετοίμασε η Επίτροπος, ύστερα από παράπονο που έλαβε, επικρίνει τον τρόπο που έδρασε η διεύθυνση του σχολείου.

Έκθεση Επ. Διοικήσεως

- Οποιαδήποτε ανάμειξη του σχολείου πέραν και εκτός του εκπαιδευτικού πλαισίου της θρησκευτικής αγωγής, αναπόφευκτα παραβιάζει τη θρησκευτική ουδετερότητα.

- Η τέλεση τέτοιων λατρευτικών εκδηλώσεων κατά το σχολικό χρόνο αποδυναμώνει εντέλει την ιερότητα, θρησκευτικότητα και ιδιωτικότητά τους.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος σημείωσε πως το προσκύνημα λειψάνων ή εικόνων δεν είναι σημερινό φαινόμενο.

«Πιστεύω δεν είναι θέμα της Επιτρόπου πώς θα θρησκεύει ο λαός μας. Υπεραίβει τα εσκαμμένα, δεν είναι η δουλειά της. Να μην ασχοληθεί με το θέμα της πίστεως και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσει», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και διατύπωσε με σαφήνεια τη θέση της Εκκλησίας, «είναι υποχρεωμένοι οι δάσκαλοι να δίδουν και την πνευματική διδασκαλία στα παιδιά, δε θα δίνουν μόνο γνώσεις αλλά και ήθος. Αυτή είναι η πίστη μας. Δεν υποχρεώνουμε κανένα να πάει να προσκυνήσει, είναι προσωπική βούληση και επιθυμία του κάθε ενός ξεχωριστά».

https://youtu.be/WSn3UAOlpcY

tvonenews.com.cy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...