Αρχείο

Ξένα ΜΜΕ: «Ο Τσίπρας κατηγορεί τους διεθνείς πιστωτές για ασυμφωνία με το αποτέλεσμα να το υφίσταται η χώρα»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, ότι  τσακώνονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των δεινών που υφίσταται ο ελληνικός λαός  επιδεινώνοντας περαιτέρω   την οικονομική κρίση.

Τα σχόλιά του ήρθαν αμέσως μετά από την σύνοδο κορυφής  των Ευρωπαίων δανειστών  την Παρασκευή, οι οποίοι προέτρεψαν για μια φορά ακόμη  τη χώρα μας να επιταχύνει τις βασικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκλειδώσει  περισσότερα χρήματα του πακέτου βοηθείας .

Σε μια ομιλία του στην ετήσια εμπορική έκθεση της Θεσσαλονίκης, ο αριστερός ηγέτης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η διαφωνία για την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει  τρομάξει τους ιδιώτες επενδυτές, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Η διαφωνία των δύο αντίθετων κέντρων είναι  για το πότε ή το αν η Ελλάδα θα πρέπει να της δοθεί απαλλαγή από το "βουνό"
του  χρέους της, τη στιγμή που  αυτό είναι ίσο με  το 180% του ΑΕΠ της χώρας.

Ευρωπαίοι πιστωτές, ιδιαίτερα η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, είναι εντελώς  απρόθυμοι να συζητήσουν  αυτό το ενδεχόμενο.

Οι Γερμανοί οι οποίοι κάνουν κουμάντο δήλωσαν ότι θα συζητήσουν για την  ελάφρυνση του χρέους το 2018, αφού το πρόγραμμα θα έχει  τελειώσει.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την άλλη πλευρά, εκφράζει την ανησυχία του για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, έχοντας  ταχθεί υπέρ μιας πιο επιεικούς  ελάφρυνσης του χρέους, πριν είναι  αργά.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ανησυχιών, το ΔΝΤ δεν έχει μέχρι στιγμής συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι σε οικονομική  πτώση μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της οικονομικής παραγωγής της. Επίσης, η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 26%, και έχει υποστεί μια σειρά από ολοένα και πιο επώδυνα μέτρα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τη διάσωση της από τη χρεοκοπία.

Το ζήτημα κυρίως είναι το πόσο γρήγορα θα αποχωρήσουμε από όλους αυτούς τους τοκογλύφους, την ΕΕ και το ευρώ. Η δύσκολη περίοδος θα είναι ένα με δύο χρόνια το πολύ , στην συνέχεια όμως ο δρόμος είναι «ανοικτός» για την άνοδο της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...