Αρχείο

«Μπουρλότο» στην Μ.Ανατολή ! Το Ισραήλ διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές και πυραύλους που στοχεύουν κατευθείαν την Τεχεράνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώην υπουργός των ΗΠΑ και στρατηγός ε.α  Κόλιν Πάουελ επιβεβαίωσε τις εικασίες  που ακούγονταν εδώ και πολλά χρόνια , ότι   το Ισραήλ διαθέτει ένα πραγματικά τρομερό πυρηνικό οπλοστάσιο με 200 κεφαλές και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που στοχεύουν όλα τα ιρανικά πυρηνικά εργοστάσια και βάσεις των Ιρανών, αναφέρει το Newsweek .

Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη  μη διάδοσης των πυρηνικών και διατηρεί μια πολιτική που αποκαλείται «πυρηνική αμφισημία», αρνούμενο να δώσει στοιχεία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του, ενώ αρνείται συστηματικά  να παραδεχτεί ότι έχει την κατοχή του  πυρηνικά όπλα.

Αλλά ο Κ. Πάουελ  έδωσε το ακριβές μέγεθος του πυρηνικού οπλοστασίου του Ισραήλ. Μιλώντας στο Δημοκρατικό κόμμα,  για την ομιλία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στο  Κογκρέσο με θέμα  την ιρανική πυρηνική συμφωνία, είπε ότι το Ιράν δεν θα χρησιμοποιούσε  πυρηνικά όπλα αν ήταν σε θέση να αναπτύξει έστω και ένα.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές , γεγονός που υποδηλώνει ότι μια τέτοια δύναμη πυρός θα απέτρεπε  οποιαδήποτε ιρανική δράση.

Ωστόσο  email  του ιδίου το οποίο διέρρευσε, αναφέρει  ότι το Ισραήλ διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές  στο οπλοστάσιό του , κάτι για το οποίο   το Ισραήλ σπάνια μιλάει.

1352964711_1

«Οι διαπραγματευτές δεν μπορεί να πάρουν  αυτό που ο (Νετανιάχου) θέλει από το Ιράν . Τέλος πάντων, οι Ιρανοί δεν μπορούν  να χρησιμοποιήσουν ούτε  ένα αν τελικά έχουν έστω και έναν(πυρηνικό πύραυλο)  στην κατοχή τους. Η ιρανική κυβέρνηση  στην Τεχεράνη γνωρίζει ότι το Ισραήλ έχει 200 ( πυρηνικές κεφαλές», οι οποίες όλες στοχεύουν στην Τεχεράνη», φέρεται να έγραψε.

Οι βοηθοί  του Πάουελ έχουν επιβεβαιώσει το αληθές των email που διέρρευσαν. Ο  τεσσάρων αστέρων Αμερικανός στρατηγός υποστήριξε  δημόσια την ιρανική πυρηνική συμφωνία, λέγοντας ότι «είναι μια πολύ καλή συμφωνία».

Η πυρηνική συμφωνία, η οποία υπεγράφη μεταξύ του Ιράν και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων, ξεκλείδωσε την  άρση των κυρώσεων για την οικονομία της χώρας δίνοντας μια ανάσα.

Κάποιοι όμως Ισραηλινοί αξιωματούχοι  πιστεύουν ότι τα χρήματα που το Ιράν θα λάβει μέσω της άρσης των κυρώσεων θα τα διοχετεύσει και για τη χρηματοδότηση των ομάδων, όπως  της Χεζμπολάχ και της  Χαμάς οι οποίες είναι σε ανοικτή σύγκρουση με το Ισραήλ.

https://youtu.be/uNif0LEQ_vk?t=2

https://youtu.be/7SRX9WyjgGw

https://youtu.be/DJFtjKzYnBY

https://www.youtube.com/embed/G2B4GlSwKhs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...