Κοινωνία

Καταστροφές από την ισχυρή νεροποντή σε χωριά των Τρικάλων - Δείτε το βίντεο


Σοβαρά προβλήματα στην περιοχή των Τρικάλων προκάλεσε η καταιγίδα που έπεσε τη νύχτα.

Στα χωριά Ριζώματος και Πλάτανου Τρικάλων σημειώθηκε πλημμύρα και έγιναν καταστροφές, καθώς σύμφωνα με το trikalaola.gr όλα τα ρέματα είχαν φουσκώσει και υπερχειλίσει και όλοι οι δρόμοι έγινα στην κυριολεξία ποτάμια.

Τα νερά όπως κατέβαιναν ορμητικά από τις γύρω πλαγιές, περνούσαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών και μέσα από τα σπίτια, μέσα από στάβλους, από οικόπεδα από γεωργικές εγκαταστάσεις, όπου μπορούσαν να βρουν δίοδο. Έντρομοι οι κάτοικοι έβλεπαν το σκηνικό και φυσικά ένιωθαν αδύναμοι να αντιμετωπίσουν την θεομηνία.

Το ξεροπόταμο πριν τον Πλάτανο είχε υπερχειλίσει και για πρώτη φορά το νερό περνούσε πάνω από την γέφυρα, ενώ η κυκλοφορία φυσικά είχε διακοπεί. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και της Καλαμπάκας, απεγκλώβισαν δύο αυτοκίνητα με επιβάτες σε ρέμα της επαρχιακής οδού Ριζώματος-Σπαθάδων. Το ένα μάλιστα αυτοκίνητο είχε παρασυρθεί εκτός δρόμου από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr πολλές είναι από χθες το βράδυ, οι κατολισθήσεις σε Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο εξαιτίας της βροχόπτωσης.

Το σκηνικό είναι έντονο στο οδικό δίκτυο Χρυσομηλιάς-Γλυκομηλιάς, στο τμήμα Μεγάλη Κερασιά-Τρυγόνα της Εθνικής Οδού Τρικάλων-Ιωαννίνων, στο δρόμο από Στουρναραίϊκα προς Νεράϊδα και στην περιοχή του Ελαφίου.

Επί ποδός βρίσκονται 12 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που επιχειρούν να διανοίξουν τους δρόμους.

https://www.youtube.com/embed/vLM0ABRKvac

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...