Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα επίθεση από τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων στον ΓΓ του ΟΗΕ - «Προσκαλώ Μπαν... πώς στο δι@β@λο τον λένε»

Στοίχημα με τον εαυτό του φαίνεται ότι έχει βάλει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε: να μην υπάρξει ηγέτης σε αυτό τον πλανήτη τον οποίο να μην προσβάλλει ή βρίσει.

Μετά, λοιπόν, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, συλλήβδιν την Ε.Ε. και ίσως και κάποιους που μας διαφεύγουν αυτή τη στιγμή, στο στόχαστρο του Ντουτέρτε μπήκε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Ο Ντουτέρτε δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να δεχθεί έλεγχο για τον τρόπο που διεξάγει στις Φιλιππίνες τον "πόλεμο κατά των ναρκωτικών" ο οποίος μέχρι στιγμής έχει βαρύ ανθρώπινο κόστος και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για παράβαση κάθε κράτους δικαίου και διεθνών νόμων.

Ο Ντουτέρτε αποφάσισε να καλέσει τη διεθνή κοινότητα στις Φιλιππίνες για να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο, ωστόσο... τα θαλάσσωσε για άλλη μια φορά, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, στη δήλωσή του είπε με το γνωστό αθυρόστομο τρόπο του:

"Προσκαλώ τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν... πώς στο δι@βολο τον λένε... Μπαν Κι Μουν", για να συμπληρώσει: "Προσκαλώ και την Ε.Ε., στείλτε τους καλύτερους δικηγόρους σας και τους εισηγητές σας στις Φιλιππίνες. Θα τους γράψω μια επιστολή για να τους προσκαλέσω να ερευνήσουν".

Αυτός ο όχι και τόσο «διπλωματικός» τρόπος του Προέδρου έχει να κάνει με το ότι έχει σιχαθεί την αμερικανική ιμπεριαλιστική πολιτική και είναι αποφασισμένος να προσδεθεί στο ρωσικό άρμα επιρροής ώστε η χώρα του να αποκτήσει ελευθερία.

Προφανώς ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ήθελε να κάνει κίνηση καλής θέλησης, ωστόσο, φαίνεται ότι η γλώσσα του δεν τον αφήνει να πετύχει τους σκοπούς του...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...