Πολιτική

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: "Δεν είναι ακόμη ώρα για έξοδο στις αγορές"

Η οικονομία της χώρας δεν είναι ακόμα έτοιμη για έξοδο στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Οπως είπε, για να γίνει εφικτή η έξοδος στις διεθνείς αγορές χρειάζονται κεφάλαια από το εξωτερικό αλλά και ρύθμιση του χρέους, η οποία δεν εξαρτάται από την ελληνική πλευρά.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού συνέστησε προσοχή ως προς τους δημοσιονομικκούς στόχους.

Δεν πρέπει να τίθενται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, αφού το ζητούμενο στην ελληνική περίπτωση είναι η «διατηρησιμότητα μιας φορολογικής πειθαρχίας, ιδίως για μια χώρα που δεν έχει μια ιστορία δημοσιονομικής πειθαρχίας αφού συνεχώς ζούσαμε με ελλείμματα τα τελευταία 30 χρόνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακόμα, σχολιάζοντας την αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Λιαργκόβας εκτίμησε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα αν η αδυναμία αυτή είναι συγκυριακή ή συστηματική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...