Κοινωνία

Βίντεο: Παρουσιάστηκε από την Kalashnikov ο διάδοχος του θρυλικού Dragunov


Δύο νέα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, το VSV-338 και το ημιαυτόματο SVK, τον διάδοχο του Dragunov, παρουσίασε ο οίκος Kalashnikov κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Στρατιωτικού και Τεχνικού Φόρουμ «Army 2016».

Το μεγάλου βεληνεκούς VSV-338, που ο οίκος Kalashnikov σχεδίασε και ανέπτυξε με δικιά του πρωτοβουλία και πόρους, έχει σχεδιαστεί για να βάλλει το φυσίγγιο 0.338 Lapua Magnum και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες σε βεληνεκή έως και 1.500 μέτρα.

Ο σκοπευτής έχει τη δυνατότητα ταχείας αλλαγής κάννης και η κάννη ασφαλίζει απευθείας στο συρόμενο – περιστροφικό κλείστρο.

Στο επάνω μέρος του τυφεκίου έχουν τοποθετηθεί ράγες τύπου Picatinny οι οποίες επιτρέπουν στον σκοπευτή την προσαρμογή διαφόρων τύπων σκοπευτικών ημέρας και νύκτας.

Το ημιαυτόματο τυφέκιο SVK είναι συμπαγούς σχεδίασης και διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις, εκ των οποίων η πρώτη βάλλει το τυποποιημένο ρωσικό φυσίγγιο 7,62x54R (χρησιμοποιούνται γεμιστήρες συμβατοί με το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Dragunov) και η δεύτερη το τυποποιημένο νατοϊκό φυσίγγιο 7,62×51 για χρήση από χώρες με δυτικό εξοπλισμό.

Το τυφέκιο μπορεί να χρησιμοποιήσει γεμιστήρες των 10 φυσιγγίων ή 15 ή 20 φυσιγγίων εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί.

Kαι ένα γενικότερο βίντεο από τα "καλούδια" της έκθεσης:

https://www.youtube.com/embed/Ke6v1FZHHDw

https://www.youtube.com/embed/HV7sSyIlPVU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...