Κόσμος

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-500 Prometheus θα αναπτυχθούν το 2016

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το νεότερο πυραυλικό σύστημα της Ρωσίας οι πύραυλοι S-500 Prometheus οι οποίοι έχουν εμβέλεια μέχρι το διάστημα, αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία τον τρέχον έτος, αναφέρουν Ρώσοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας φέρεται να σχεδιάζει την παραγγελία ικανού αριθμού  S-500 για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει η χώρα «εχθρικούς»  βαλλιστικούς  και υπερηχητικούς  πυραύλους.

«Περιμένουμε τα πρώτα μοντέλα των συστημάτων S-500 πολύ σύντομα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των διαστημικών  δυνάμεων  Αντιστράτηγος  Viktor  Gumenny, στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 .

Πρόκειται για ένα νέας φιλοσοφίας   πυραυλικό  συγκρότημα  που μπορεί να εξουδετερώσει  διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους,  κοντά στην στρατόσφαιρα. Συνδυάζει όλες τις καινοτομίες  των προηγούμενων συστημάτων, και ταυτόχρονα  προσφέρει  εντελώς νέες δυνατότητες στον τομέα των αντι-αεροπορικών, πυραυλικών συστημάτων.

Η εταιρεία  PVO «Almaz-Antey» εργάζεται πάνω στο πυραυλικό σύστημα S-500 «Προμηθέας», από το  2010. Οι προϋποθέσεις για τις δυνατότητες του μιλούν για  εξουδετέρωση βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς ,  διηπειρωτικών πυραύλων , την καταστροφή  υπερυπερηχητικών πυραύλων Κρουζ και άλλων στόχων  με ταχύτητα μεγαλύτερη  άνω των  5 Μach, κάτι που περιλαμβάνει και  διαστημικά σκάφη .

Σύμφωνα επίσης με το Stratfor , η Μόσχα σχεδιάζει την τοποθέτηση  αντιαεροπορικών  πυραύλων οι οποίοι θα  διαθέτουν το απαραίτητο βεληνεκές για να καλύψουν τον εναέριο χώρο της  Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν μαζί, δημιουργώντας μια  αδιαπέραστη αντιαεροπορική ομπρέλα . Τα συστήματα των πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf  και S-500  prometheus είναι τα υποψήφια προς εγκατάσταση συστήματα.

Αυτά τα σχέδια θα ήταν πολύ λογικό να τα εκπονήσει η Μόσχα , διότι έτσι εξηγείται η μαζική, πολυδάπανη  και έντονη στρατιωτική παρουσία της  στην Συρία και προμήθεια αμυντικών συστημάτων στο Ιράν.

https://youtu.be/8Na6pD10_KY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος