Εθνικά θέματα

Να Χαίρεται τους Φίλους του ο Πούτιν - Ο Ερντογάν δεν επιτρέπει να γίνει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Σε μια πολιτική εκβιασμού κατά της Ελλάδας αλλά και της Δύσης, η Τουρκία δεν επιτρέπει να γίνει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά. Βέβαια αυτή η απαγόρευση δεν είναι τυχαία, όπως άλλωστε και η λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί. Εντάσσεται στα πλαίσια εκβιασμού της Ελλάδας από τον Ερντογάν, για την έκδοση των 8 προσφύγων αλλά ταυτόχρονα και κατά της Δύσης, που ακόμα δεν έχει αποφασίσει για την ελεύθερη βίζα των Τούρκων πολιτών αλλά και δεν εκδίδει τον σημαντικότερο αντίπαλο του, Γκιουλέν. Όμως αυτή την φορά που εκβιάζει, έχει στο πλευρό του τον Πούτιν ο οποίος από την Τρίτη δηλώνει φίλος του !!!!

Έτσι, οι τουρκικές αρχές ανακάλεσαν την άδεια με την οποία επέτρεπαν την λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα χρησιμοποιώντας έωλες δικαιολογίες, όπως ανάγκες αναστύλωσης και κάτι τέτοια, που μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν. Ο λόγος της πραγματικής απαγόρευσης είναι προφανής, ένας έμμεσος πλην σαφής εκβιασμός προς την Ελλάδα για την έκδοση των 8 Τούρκων προσφύγων. Ωστόσο αποτελεί και μήνυμα προς την Δύση και τις ΗΠΑ ότι έρχονται και άλλα μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση, εάν δεν υποκύψουν στους εκβιασμούς του Ερντογάν.

Θεωρούμε ότι ο μόνος πλέον που μπορεί να αντισταθεί στην ανθελληνική και κατά της Ορθοδοξίας κίνηση των Τούρκων είναι ο Ρώσος Πρόεδρος. Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του και ελπίζουμε να μην έπαθε αμνησία και να ξέχασε ότι ο φίλος  του είναι συνεργάτης του ISIS, αυτός που σκότωσε Ρώσους αξιωματικούς χωρίς αιτία, αλλά και αυτός που μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί μέρα με τη μέρα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...