Κόσμος

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ – Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε πως τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που μαίνονταν σε περιοχές της νότιας Γαλλίας έως αργά την Τετάρτη, στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Περίπου 1.800 πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες, είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στο γαλλικό κανάλι BFM. Επίσης, περίπου 400 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε όλες τις περιοχές, πρόσθεσε.

Οι φωτιές καίνε περίπου 20.000 στρέμματα. Η μία από αυτές έχει επηρεάσει την κωμόπολη Φος-συρ-Μερ, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μασσαλίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις πετροχημικών προϊόντων.

Οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν την εξάπλωση τους, ενώ πυκνός καπνός καλύπτει τις περιοχές που καίγονται. Οι περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας παρουσίασαν καθυστερήσεις ή ακυρώθηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...