Υγεία

Μέθοδος πρόληψης του καρκίνου το προστάτη από ιατρό του ΝΝΑ!

Μια νέα μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη ανακάλυψε και εφαρμόζει ιατρός του ΝΝΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάz της Ανθής Αγγελοπούλου για την naftemporiki.gr “πρόκειται για μια μαθηματική εξίσωση, η οποία εφαρμόζεται σε ασθενείς με παθολογικές τιμές PSA και δίνει την απάντηση στον προβληματισμό των επιστημόνων ως προς την αναγκαιότητα διενέργειας αρχικής ή επαναληπτικών βιοψιών προστάτη.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Αμερικανικό Ιατρικό περιοδικό «ClinicalGenitourinaryCancer» και επικεφαλής της ήταν ο Αρχιπλοίαρχος Ιατρός ΠΝ. εα. Χειρουργός Ουρολόγος και Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πρώην Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, κ. Ευάγγελος Σπυρόπουλος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της διαγνωστικής ικανότητας της εργαστηριακής δοκιμασίας PSA, ο κ. Σπυρόπουλος και η ομάδα του επιχείρησαν την ανάπτυξη μιας μεθόδου για την εκτίμηση της πιθανότητας ύπαρξης προστατικού καρκίνου σε άνδρες με παθολογικές τιμές PSA, καθώς και τη στάθμιση της «έντασης» των απαιτούμενων προσπαθειών για περαιτέρω διερεύνηση (επαναληπτικές βιοψίες), μετά από μια αρνητική αρχική βιοψία προστάτη.

Για τον σκοπό αυτό, εκπόνησαν αυτήν την προοπτική – μακρόχρονη μελέτη -η οποία ξεκίνησε το 2006 και τελείωσε το 2015- επινοώντας ένα πρωτότυπο στατιστικό μοντέλο προσομοίωσης «μαθηματικών συνθηκών» καρκίνου προστάτη PCP-SMART (Prostate Cancer Predictive – Simulation Modelling, Assessingthe Risk, Technique), το οποίο ήταν δυνατό να προβλέψει το αποτέλεσμα της βιοψίας του προστάτη”.

Militaire.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...