Κοινωνία

Θρίλερ στον αέρα: Ελληνικά μαχητικά F-16 συνοδεύουν ισραηλινό πολιτικό αεροσκάφος

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης λόγως πληροφορίας για απειλή βόμβας οι ελβετικές αρχές έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη F-18 να συνοδέψουν την πτήση της Ελ Αλ. Στη συνέχεια το αεροσκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης του από το FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδο του στις 11:12, τέθηκε υπό την παρακολούθηση δύο μαχητικών F-16.

Ελβετικά μαχητικά αεροσκάφη F-18 απεστάλησαν την Τρίτη να συνοδέψουν την πτήση της Ελ Αλ λόγω βομβιστικής απειλής. Το αεροσκάφος μπήκε από Σερβία όπου το παρέλαβαν δύο ελληνικά F-16 και βγήκε βόρεια της Λήμνου και από εκεί το παρέλαβαν δυο τουρκικά F-16.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βομβιστική απειλή έγινε γνωστή όταν το αεροσκάφος της El Al ήταν στον γαλλικό εναέριο χώρο. Επιβάτης είπε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί για την ύπαρξη βόμβας.
Η πτήση από την Νέα Υόρκη στο Τελ Αβίβ ήταν κοντά στα Ελβετο-γαλλικά σύνορα όταν αποστάλθηκαν τα μαχητικά αεροσκάφη.

Όταν το αεροπλάνο της Ελ Αλ πέρασε το ελβετικό έδαφος τα μαχητικά αεροσκάφη γύρισαν στις βάσεις τους και το αεροπλάνο συνέχισε για Τελ Αβίβ.

Τον προηγούμενο μήνα, προσωπικό ασφάλειας από την Ελ Αλ ενήργησε ενάντια σε ένα άτομο που θεώρησε ύποπτο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω άνδρας περπατούσε στην περιοχή με μια μεγάλη τσάντα που προκαλούσε καχυποψία τους άνδρες ασφαλείας.

Αφού ο άνδρας απέτυχε στο να υπάκουσει τις αρκετές εκκλήσεις του προσωπικού ασφαλείας, εκείνοι ενήργησαν για να τον ακινητοποιήσουν.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Σήμερα 5 Ιουλίου 2016, αεροσκάφος τύπου Boeing 747 της εταιρείας EL-AL, εκτελώντας το δρομολόγιο Νέα Υόρκη – Τελ Αβίβ, εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:02 με πληροφορία ύπαρξης εμπρηστικού μηχανικού.

Το αεροσκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης του από το FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδο του στις 11:12, τέθηκε υπό την παρακολούθηση δύο (2) ελληνικών αεροσκαφών τύπου F-16.

pronews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...