Κοινωνία

Βενεζουέλα: Παιδιά ζωγραφίζουν τι έφαγαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και σου σφίγγεται το στομάχι

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι πλέον εκτός ελέγχου, οι πολίτες ζουν το δικό τους δράμα, εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων από τα σουπερμάρκετ και της έλλειψης χρημάτων.

Καθημερινά οι πολίτες στήνονται στις ουρές προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια φραντζόλα ψωμί και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και τις, σχεδόν, ανύπαρκτες εισαγωγές από το εξωτερικό, ο λαός καλείτε να αντιμετωπίσει μια από τις χειρότερες κρίσεις που έχει γνωρίσει γη χώρα. Το 87% του πληθυσμού της χώρας δεν διαθέτει τους πόρους να εξασφαλίσει ούτε τα τρόφιμα που χρειάζεται μια οικογένεια, καθώς οι τιμές στα σουπερμάρκετ για τα λιγοστά είδη έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και αποτελούν είδος πολυτελείας.

Έτσι, μετά τις λιποθυμίες πολλών μαθητών στο σχολείο Padre José María Vélaz οι δάσκαλοι ζήτησαν από τους μαθητές να καταγράψουν και να ζωγραφίσουν τα γεύματα τους. Οι ζωγραφιές των μικρών μαθητών καταγράφουν τη σκληρή πραγματικότητα και σοκάρουν.

Μόνο arepas

Αυτός ο μαθητής δεν έφαγε πρωινό και κατά τη διάρκεια της ημέρας έφαγε μόνο arepas (παραδοσιακές πίτες με καλαμποκάλευρο)

Τρία μικρά γεύματα

Αυτός ο μαθητής είχε την τύχη να καταναλώσει τρία γεύματα. Ψωμί με νερό για πρωινό, σούπα για μεσημεριανό και arepas για βραδινό.

Φρούτα και πάλι φρούτα

Τα φρούτα είναι πιο εύκολο να τα αγοράσεις στην εύφορη Βενεζουέλα

Ψωμί για βράδυ

Τη Δευτέρα έφαγε για βραδινό μόνο ψωμί, ενώ την Τρίτη τίποτα.

Quartz

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...